Pacquiao vs Bradley III kommer i april

jan 20, 2016
admin

Pacman vs Bradley IIIArum Promotions har ju tillkännagivit att Manny Pacquiao återvänder till boxningsringen för ett tredje möte med Tomothy ”Desert Storm” Bradley den 6/4 i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Igår var det kick off presskonferens i Beverly Hills Hotel i Los Angeles och båda mästarna var på ett utmärkt humör och gav mycket artigt sin syn på deras tredje uppgör.

Pacquiao: ”Jag är mycket tacksam för denna stora chans i slutet av min karriär. Du ger mig chansen att visa vad jag ännu kan åstadkomma. Jag valde att boxa mot Bradley för jag tror Bradley nu är annorlunda än tidigare och han har utvecklats vilket jag såg i matchen mot Rios.”

Bradley: ”Jag hör att Manny valde mig för han tror han känner mig. Det är annorlunda nu. Helt ärligt tror jag det. Detta kommer att bli helt annat än våra två förra möten!”

 

Det är Bradley som nu är mästaren. När Pacquiao mötte Floyd Mayweather i maj 2015 enade han sin WBO-VM-titel i welter med Floyds WBC- & WBA-titlar – Manny förlorade på poäng 12 – och sedan dess har Floyd avgått och lämnat boxningen. Om den vakanta WBO-VM-titeln boxade i november Bradley och Brandon Rios och Bradley vann på TKO 9. Nu försvarar han för första gången den titeln – mot ärkerivalen Manny Pacquiao, dvs den gamle mästaren.

De två möttes första gången i juni 2012 då Bradley besegrade Manny på ett split decision/delat domslut och erövrade WBO-bältet i weltervikt i ett kontroversiellt avgörande, som många såg som ”fel”. Sen möttes de igen i april 2014 och då tog Manny tillbaka titeln med en tämligen övertygande poängseger. Nu är det alltså tredje gången gillt dem emellan.

Pacquiao är 37 år gammal och har en fenomenal karriär bakom sig med VM-titlar från flugvikt till lätt mellanvikt – i åtta viktklasser – från 1998 tills i maj ifjol och med en record på 57-6-2/38 KO. Bradley är 32 år gammal och har hållit VM (WBC & WBO) i lätt welter 2008-11, WBO-VM i welter 2012-14 och nu åter sedan i november ’15; han har en record på 33-3-1/13 KO.