PÅDRAG INFÖR LAURÉN VS SVENSSON I HOVET PÅ LÖRDAG

sep 05, 2016
boXning

mikaela-lauren-vs-klara-svensson (3) 

Det har varit och är ett stigande medialt intresse inför kommande lördags stora boxningsshow på Hovet i Stockholm, där Mikaela Laurén (27-3/12 KO) möter Klara Svensson (16-1/5 KO) om WBC Interim welterviktstitel, tillika officiellt VM-kval för Cecilia Braekhus VM-bälten. Förberedelserna avrundades på måndagen med sista ordinarie träningspass, före båda teamen bokar in på respektive hotell i Stockholm, och sista uppladdning inför kamp tar vid.

På tisdag eftermiddag hålls öppen träning för media på IF Linnéas lokal på Erstagatan och på onsdag, kl 12, hålls presskonferens i MTG-huset på Ringvägen 22, under torsdagen laddas på var sitt håll och på fredag vid kl 16 är det invägning i Hovets VIP-rum, Arenatorget – på lördag startar galan i Hovet kl 18 och själva huvudmatchen beräknas till kl 22.

Det är laddad stämning mellan damerna, och det finns risk för både hårda meningsutbyten och något PR-stunt på vägen fram till fight. Det finns lite av ”anything can happen” i luften, men förhoppningsvis går det lugnt till väga. Det är en onekligen mycket häftig dam-fight, den potentiellt största som ägt rum på svensk mark, även om vi haft stora dam-matcher tidigare, inte minst kring Frida Wallbergs VM-äventyr, men dock aldrig en så ”het” fight som det här och med två svenskor öga mot öga på högsta elit-nivå. Det kan komma att få Hovet att ’koka’ på lördag!

 

Det är ju dessutom ett mycket starkt undercard, där tävlingens ’semi’ är en tuff 10-rondare i lätt weltervikt mellan  Anthony Yigit (17-0-1/7 KO) och Armando Robles, Mexico (30-4-2-1NC/17 KO); två intressanta tungviktsfighter i dels Otto Wallin (15-0/11 KO) mot Osborne Machimana, Sydafrika (21-8-2/16 KO) och dels förre EM-kungen/VM-utmanaren Dereck Chisora, England (25-6/17 KO) och Drazan Janjanin Bosnien & Herzegovina (13-7/12 KO), en tuff fight i super-mellanvikt mellan hemkommande (numer USA-baserad) Naim Terbunja (9-1/1 KO) och Baptiste Castegnaro. Frankrike (8-8/4 KO) och inledande dammatchen i lätt welter med Patricia Berghult (2-0) och Kinga Magyar, Ungern (0-1).