PARKER FÖRSVARADE TUNGVIKTS-VM MOT FURY

sep 24, 2017
boXning


WBO-VM-kungen i tungvikt Joseph Parker (24-0/18 KO) försvarade sitt VM-bälte i Manchester Arena, Manchester, England på lördagsnatten via ett majoritetsdomslut på poäng mot brittiske utmanaren Hughie Fury (20-1/10 KO). Den senare följdes till ringen av sin kusin och förre obestridde VM-kungen i klassen Tyson Fury med sin far och deras gemensamma tränare Peter Fury som chefsekond – hela klanen Fury protesterade efteråt högljutt mot domslutet understött av en stor portion av publiken, men dessa var klart lokalfärgade.

Fury gjorde en mycket bättre match än väntat och boxade en bitvis briljant defensiv boxning, med enstaka snikna uppercuts och krokar i kontra, men merendels bara bak en snärtande jabb och med mycket lite offensivt arbete. Suveränt vältränad och konsekvent aggressiv rakt genom hela fighten ’gjorde’ Joseph Parker matchen och tog flertalet ronder om än knappt så ändå tydligt, och några dessutom tämligen klart, men mästaren avslöjades i viss mån som den relativt ’enkla’ boxare han är och visade föga fantasi i sin ensidiga offensiv och absoluta huvudjakt – inte någon gång försökte han bryta ner utmanarens defensiv med kroppsslag trots att han sällan lyckades ramma honom rent med den taktik han använde. En domare lyckades se matchen oavgjord 114-114, men övriga två hade Parker klar segrare med 118-110 x 2.
Parker förklarade sig efteråt nöjd: ”Jag vann matchen all right och jag visste ju att han skulle bli krånglig att komma åt, men jag gjorde jobbet. De är säkert mycket glada hemma i New Zealand, och nu ska jag åka hem och ta lite semester, men sen blir det tillbaka i camp i Las Vegas och lära mer och utvecklas; jag tror nog jag fick lite fans här också .. och det kan nog leda till fler stora matcher här – mot vem det vara månde. Jag räds ingen av dem!”
Fury vägrade prata med media, i vart fall direkt efter kampen.