PATRICIA BERGHULT KONTROLL-INVÄGD 7 DAGAR FÖRE FIGHT

nov 20, 2019
boXning


Patricia Berghult, nu inne i slutfasen av sina förberedelser inför sitt livs chans och fight, den om WBC World/Interim-titeln i lätt mellanvikt (super welter) mot Hannah Rankin, Skottland på Hotel Intercontinental i St Julians, Malta på onsdagen den 27/11 .. nästa vecka, gick igår kväll på vågen nere i Malmö BC för viktkontroll.

WBC fordrar täta sådana kontrollvägningar före titelfight, och med 7 dagar kvar till den officiella invägningen nere på Malta gjordes nu sista kontrollen före avresan. ’Pat’ kommer ju upp till denna sin stora titelchans från weltervikten och har inga – och har inte haft under resans gång – några problem att klara sina kontrollvikter. Hon hade nu tillåtits väga 72,8 kg – viktgränsen vid fight time är 69,85 kg – men Berghult vägde nu, precis som för en vecka sedan 69,4 kg .. och är alltså redan nere på sin planerade och faktiska fight-vikt.

Nu spenderar hon tiden fram till och över helgen hemma i Malmö, avrundar träningen och laddar, varpå i början av nästa vecka det bär av till Malta.

På bilden ses hon på vågen med pappa Jocke och Malmötränaren/Fornlings sekond Carlos Zuniga som ’övervakare’.  Lugn, trimmad och redo att ge järnet för att erövra det gröna bältet.