PATRICIA BERGHULT & LAZIZ SHARIFOV I NORRKÖPING 7/4

mar 28, 2018
boXning

Patricia Berghult (9-0/2 KO) går på jakt efter sin tionde seger i proffsringen, då hon gör lite av mini-comeback på Arbis-teatern i Norrköping på lördag den 7 april. Hon och Laziz Sharifov är främsta uppbackning till huvudmatchen Simon Engström vs Ondrej Budera i lätt tungvikt.
Patricia har gått skadad sedan november, då hon i sin match mot Sylwia Maksym stukade en vrist rätt ordentligt i slutskedet av fighten i Örebro, men ändå räddade segern snyggt. Det tog dock tid att få ordning på foten igen, men nu har hon varit på ’g’ en tid och just nu sparrar hon Mikaela Laurén – de två hjälper varann i form inför respektive jobb, även om Patricias ligger närmast i tid. Den 23-åriga Malmö-tjejen har ju startat utmärkt bra som proffs och är strax redo för större uppgifter, men med tanke på ’comeback’-situationen blir det lite lugnare denna gång.
Hon står nu mot en tuff ungerska vid namn Dora Tollar (2-2/2 KO), som har fyra proffsmatcher i ryggen men en del annat bakom sig i kampsport därutöver, en 22-årig tjej från Erd, som mest boxat i lite tyngre klasser, men nu tar sig an ’Pat’ i weltervikt över 6 ronder. Hon har stoppat (TKO) mycket rutinerade men rekordmässigt väldigt ojämna Rita Kenessey – en dam som mött allt och alla, inklusive Laurén och Klara Svensson – men hon har också åkt på ett par nederlag, mot riktigt bra tjejer, suveräna Ema Kozin om WIBA-titeln i mellanvikt (!) och mot tuffa brittiskan Stacey Copeland i lätt mellan, men hon kommer till Norrköping för att försöka göra sig ett namn på sin svenska motståndares bekostnad. Det kan bli en tuff uppgift.


Laziz Sharifov (3-0) var en av våra bästa amatörer, regerande SM-kung i lätt welter, när han tog steget över till proffs, då en potentiell kandidat till stora jobb i landslaget men plågad av problem kring sitt uppehåll – en häpnadsväckande ’historia’ egentligen med tanke på att den 22-årige ex-kazaken bott nästan halva delen av sitt liv i Sverige, ett exemplariskt föredöme för ungdomarna, en mycket skötsam ung man med alla vänner och fästmö och hela sitt ’liv’ här – men detta har ordnat sig nu och trots att starten i proffskarriären tvangs skjutas upp något, så kom han igång och har sedan gått lysande bra! Han är en urstyv boxare med en fenomenal förmåga att ”switcha” från vänster till höger och tillbaka igen utan att motståndaren knappt fattar vad som händer. Han är nu uppe i tre raka segrar och ser ut som om det skall mycket till för att stoppa hans fram-marsch.

Han får mot sig i lätt weltervikt över 4 ronder en riktig tuffing denna gång, en man vi dock känner till väl, Nika Nalikashvili (4-3/4 KO) från Georgien, en puncher som kommer som en furie i anfall, men måhända brister en del i boxningsskicklighet, en 24-åring som fightats som proffs sedan 2016; han har gjort 7 matcher och förlorat i tre, en av dem på poäng mot riktigt lovande Eronim Aradoie i Rumänien och det för oss välbekanta förtida nederlaget i Jönköping i juni 2017 mot Mohammed Saleh, där han startade dår-tufft men gick i golvet tre gånger varvid det hela bröts – en lysande seger för Saleh – men man bör notera att han tagit sina fyra segrar på att stoppa samtliga de motståndarna varav vinsten över Davit Bidzinashvili noteras med fördel – och att han i senaste matchen kom tillbaka med en KO-seger, nu i februari, över Nodar Buchukari – det är en hårdslående man, och det gäller att se upp!