Patrick Nielsen i karriärens viktigaste match på söndag!

maj 28, 2014
admin

Patrick Nielsen

Danska stjärnan och mellanviktskungen Patrick Nielsen har packat trunken och avrest till Moskva där han nu på söndag går sin karriärs hittills viktigaste match, nämligen den mot ryska stjärnan Dimitry ”Night Wolf” Chudinov om WBA:s interim VM-titel i mellanvikt.
De ”riktiga” VM-kungarna i mellanvikt är Sergio Martinez (WBC/den linjära-korrekta-mästaren), Gennadi Golovkin (WBA), Felix Sturm (IBF) och Peter Quillin (WBO). WBA spökar som vanligt med att utnämna ett slags extramästare – den man som står på tur – och det är det som sker här, därav det s k interim-tillägget; med tiden kan segraren här höjas till ”regular” = full extra mästare. Okej, okej – det är idiotiskt, men det är så WBA jobbar.

Alltnog Dimitry Chudinov (record: 12-0-2/8 KO) vann den vakanta interim-titeln på TKO 6 över Juan Camilo Nuvoa i december och gör sitt första försvar mot Nielsen den 1/6 i Mytishchi Arena i förorts-Moskva.
23-årige Patrick Nielsen från Albertslund har byggt en excellent record på 22-0/11 KO som dansk stjärna hos Sauerland i Nordic Fight Night. Han har under vägs vunnit WBA:s interkontinentala titel och adderat WBO:s dito och nu senast knep han WBC:s silvertitel via KO på Tony Jeter. Bland de starkare namn han besegrat syns Patrick Mendy och Patrick Majewski. Detta är dock det största uppdrag dansken hittills haft – och på bortaplan dessutom. Han är 183 cm lång och har 8 cm till godo på den kompaktare ryssen och dito fördel i räckvidd.

”Ingenting skall stoppa mig från att nå mina drömmars mål”, sade Nielsen vid avresan, ”det kommer att bli en jämn match, men jag är den bättre boxaren och det vinner jag på!”

Det händer för övrigt mycket i Moskva den här helgen. Redan på fredagskvällen gör förre VM-utmanaren Alexander Povetkin comeback (efter det bistra nederlaget mot Wladimir Klitschko) i en tuff 12-rondare om WBC:s vakanta internationella tungviktstitel mot britten Manuel Charr. Gäst på ringside är ingen mindre än Evander Holyfield.