Payano försvarade VM på delat domslut

aug 04, 2015
admin

Rapport från söndagens boxningar: I Full Sail University i Winter Park, Florida försvarade Juan Carlos Payano med nöd och näppe sin VM-titel (WBA bantam) mot trefaldige olympiern Rau´shee Warren på omdiskuterat delat domslut.
Payano (nu 17-0/8 KO), från Dominikanska republiken men bosatt i Miami, fick slita hårt och såg för många ut som förloraren efter en tuff, mycket tät och hård 12-rondare. Warren, en av USA:s mest gedigna amatörstjärnor – VM-guld ’07, brons ’09, tre starter utan medalj på OS, ’04-’08-’12 – kom nu till start med 13-0-0-1NC/4 KO som proffs (+ 7 raka segrar i World Series) och med en seger från amatörtiden över Payano .. men vad hjälpte det. Payano fick tidigt ett poängavdrag för lågt slag och i en vild åttonde rond fick Warren två poängs avdrag efter att ha drämt till mästaren då han slant och gick ner på knä .. och i tolfte fick Rau´shee med sig ett extrapoäng för en tveksam nedslagning, men med domarrösterna räknade gick domslutet till Payano med 113-111 x 2, 109-115 hos tredje domaren.

Detta är annars en relativt lugn vecka, den som följer, vad gäller stora drabbningar – inga VM-matcher kommande helg, men väl en drös matcher om regionala och internationella titlar.