PIATKOWSKA SJUKANMÄLER SIG; LAURÉN BOXAR DOCK

apr 10, 2017
boXning

Försvarande VM-drottning Ewa Piatkowska sjukanmälde sig på söndagen från sin fight mot Mikaela Laurén i Sundsvall den 22/4 åberopandes ryggproblem, och under måndagen fastslogs att det inte kan bli någon fight för närvarande. Vad detta innebär för WBC-VM-titeln – om en interim-VM-match kan utlysas istället eller vad – återstår att se. Besvikelsen över den uteblivna titelfighten är stor i svensklägret. ”Vi är givetvis bittert besvikna å Mikaelas räkning”, sa promotor Nisse Sauerland i ett press-meddelande idag, ”hon hade tränat mycket hårt och var väl förberedd för att återta den titeln hon betraktar som sin .. Nu måste hon dessvärre vänta lite längre, men hon kommer att boxa i Sundsvall, och vi ser nu på några alternativ och kommer att återkomma inom kort om vad det blir.”
Piatkowska erövrade WBC-bältet i den tidslucka som uppstod, då regerande VM-drottning Laurén temporärt abdikerade för att fullfölja en VM-satsning i weltervikt (Klara Svensson i kval för möte med Cecilia Braekhus), då polskan besegrade gamla Mikaela-motståndaren Aleksandra Magdziak Lopes. Hon tog dock samtidigt över en obligatorisk match mot Laurén, i samma stund den senare valde att komma tillbaka. Det är den match som nu skulle ägt rum i Sundsvall. En grymt besviken Mikaela gick ut på sociala media: ”Du kan springa Ewa Piatkowska men du kan inte gömma dig”, travesterandes Joe Louis berömda fras, ”En sann champion springer inte och kommer definitivt inte med ’bullshit’ ursäkter”.

Vad det nu blir för Mikaela i Sundsvalls-tävlingen meddelas inom kort, således – i Sporthallen går som bekant Otto Wallin huvudmatchen mot Gianluca Mandras om WBA Continental Title och här boxar dessutom en rad svenska stjärnor på olika nivå: Oscar Ahlin, Hampus Henriksson, Patricia Berghult och nya Sundsvall/Timrå-proffset Rocco Wadell samt från USA hemvändande Sundsvalls-esset (t. amatörstjärna, SM, OS-boxare, landslagsman, WSB) Kennedy Katende.