PLANT SKRÄLLDE MOT UZC; RIGO I VASS COMEBACK

jan 14, 2019
boXning

Söndagens stora VM-gala i Microsoft Theater i Los Angeles, Kalifornien gav ett skräll-resultat i så motto som nederlagstippade utmanaren Caleb ”Sweet Hands” Plant (18-0/10 KO) ställde oddsen på ända och erövrade IBF-VM-titeln i supermellanvikt från Jose Uzcategui (28-3/23 KO) och kröntes till ny VM-kung! Plant öppnade matchen suveränt, boxade bra i inledningen och lyckades sedan slå ner mästaren i andra och igen i fjärde ronden och tog en klar poängledning. I fjärde fick han dock själv ett cut över högra ögat efter en oavsiktlig skallning och Uzcategui som konstant varit den anfallande kunde efter det jämna ut saker och ting något och det hela blev ett utnötningskrig i mitten av fighten, men mästaren förmådde inte hålla pressen hela vägen och utmanaren plockade fortsatt poäng. Plant blödde ymnigt i slutronderna och ’Uzc’ såg ut vara den fräschare, men hade till sist ändå inte hunnit ikapp i poängen. I blott sin artonde match blev Caleb Plant världsmästare, segrare med poängen 116-110 x 2, 115-111.

I en av de intressantaste förmatcherna kom förre VM-kungen i superbantam Guillermo Rigondeaux (18-1/12 KO) tillbaka till ringen – första matchen efter förlusten mot Lomachenko för dryga året sedan – och det mot en prövad man, Giovanni Delgado (16-9/9 KO) men lämnade inget övrigt att önska då han blixtrande effektivt slog ut motståndaren med en perfekt vänsterkrok i slutsekunderna av första ronden .. ten and out!

Nya stjärnan Brandon Figueroa (18-0/13 KO) slog också knockout i sitt tuffaste test hittills, mot förre VM-kungen (interim) Moisis Flores, som han slog ner i andra och kort efter återupptagen action sänkte han honom för gott! Det var ett WBA-VM-kval i super bantam/lätt fjädervikt. Och Ahmed Elbiali (18-1/15 KO) i sin 8-rondare i lätt tungvikt mot förre VM-utmanaren Allen Green (33-6/22 KO) var inte sämre utan slog ut sin man, KO 3.