Porter slog Broner i prestigematch! Ward och Lemieux vann ..

jun 22, 2015
admin

porter-beats-bronerward TKO smithDen gångna helgen gav en del högintressanta resultat: mest överraskande var nog det faktum att Shawn ”Showtime” Porter (26-1-1/16 KO) i sitt prestigemöte med omsusade Adrien ”The Problem” Broner (30-2/22 KO) knep en knapp men korrekt poängseger på lördagsnatten i MGM Grand i Las Vegas. Det var Porter som förde matchen mot favoriten Broner och den senare tycktes ha mycket svårt att hitta sin rytm i matchen. Följaktligen byggde ”Showtime” en hygglig ledning och först i sluttampen av matchen kom Broner för full styrka och lyckades i avslutningsronden golva Porter, men det var för lite för sent. Domarna gav det till Shawn Porter 115-111, 114-112, 118-108.

 

I Oracle Arena i Oakland, Kalifornien besegrade WBA-kungen i supermellan Andre Ward (28-0/15 KO) sin brittiska motståndare Paul Smith (35-6/20 KO) i en match satt till catchweight något kilo in i lätt tungvikt, men Smith kom in till fighten flera kilo för tung, och Ward lät den gå ändå. Andre Ward gjorde här comeback till ringen efter 19 månaders uppehåll – matchen startade mycket beskedligt och var en stund blott en ’jabbing contest’, men efter hand ökades tempot och det stod snart klart att Ward hade betydligt mer i arsenal än Smith, och när den senare fick ett styggt cut över vänster öga var det bara en fråga om tid. I 9:e ronden kom handduken insinglandes. Ringdomare Lou Moret godtog gesten och bröt, TKO 9.

 

Och i Bell Center i Montreal, Canada besegrade David Lemieux (34-2/31 KO) tuffe fransk-afrikanen Hassan N´Dam (31-2/18 KO) på poäng över 12 ronder om IBF:s vakanta VM-bälte i mellanvikt, dito på lördagsnatten. Knockoutartisten och hemmasonen Lemieux dominerade klart och slog ner N´Dam i andra, två gånger i femte, igen i sjunde och såg ut att avsluta spektakulärt – men som flera gånger tidigare i sin färgstarka karriär kom N´Dam upp och krigade vidare! Han var helt klart en slagen man och från nionde ronden sparade kanadensaren en del på krutet men boxade säkert hem segern, med siffrorna 115-109 x 2, 114-110.

Titeln lämnades vakant efter Jermain Taylors avgång. Nu är alltså David Lemieux ny mästare.