POVETKIN & WHYTE PÅ PLATS I GIBRALTAR; LUCY WILDHEART BOXAR I GHANA ..

mar 25, 2021
boXning

Under onsdagen höll de två tungviktskungarna Alexander Povetkin och Dillian Whyte offentliga träningspass på plats, och under spektakulär ’inramning’, med den öppna ringen uppsatt med den världsberömda och ikoniska Gibraltarklippan i bakgrunden, efter att de nu anlänt och inkvarterats i den brittiska enklaven på iberiska halvöns sydspets. Det är ju här deras med stor förväntan emotsedda returkamp skall äga rum på lördag natt, i Europa Point Sports Complex. Bägge tungviktsbestarna såg mycket starka ut – de gjorde förvisso inte mer än slog på putor och arbetade igenom ett fys-pass – och vid snacket med media efteråt var båda lugna men självsäkra. ”The Body Snatcher” Whyte: ”Den här gången besegrar jag honom, så får vi se sen vad folk har att säga. En, två eller tre förluster betyder inget i tungvikt numera, om det är mot toppmotstånd. Huvudsaken är att man kan komma tillbaka. Det här är en måste-seger för mig, men jag är inte den som lägger onödig press på mig själv. Jag ler och tar det med ro. Jag har slagit ut folk rätt länge nu. Och jag har grym slagkraft i båda nävarna. Povetkin är en smart och erfaren man, och med stort tålamod. Och han är tuff. Senast lyckades jag inte träffa rent på honom, men jag slog ner honom ändå. Han klev upp igen och .. han stoppade mig. Den här gången kommer han inte att komma upp, efter att jag slagit ner honom. Jag vet vad jag ska göra och kommer att göra det. Det kommer att bli en helt annan historia den här gången!”

”Den Ryska Vikingen” Povetkin: ”Jag följde min fightplan förra gången; jag är en erfaren fighter och vet hur jag ska arbeta mot en farlig man som Dillian. Jag gjorde mitt jobb då, och jag kan och ska göra det igen!”

Samtidigt denna lördag har vi en svensk proffsboxare in action på en än mer udda plats, för oss, än Gibraltar – nämligen numera brittisk-baserade Lucy Wildheart (6-1/3 KO) som fått en kamp mot Tanzaniaboxaren Flora Machela (6-7/5 KO) i Cahaya Lounge i Accra i Ghana i Västafrika. Lucy, som startade som proffs här hemma i Sverige flyttade 2018 permanent till England, bor numera i Hornchurch, London och boxar på brittisk licens. Hon har nu under coronapandemins tryck och besynnerliga vägar med sitt team landat denna kamp i Afrika. Machela är en östafrikansk boxare med lite blandad record, ganska tufft matchad dessutom, och numera negativ statistik med en hel del förluster senaste åren, men också rutin från många tuffa fighter. Det är en 8-rondare (8 x 2) i fjädervikt detta, och en av tre förmatcher till huvudkampen som går om WBA/Inter-Continantal title i superfly/lätt bantam mellan britten Prince Patel (23-1-2/18 KO) från London och Julias Kisarawe (32-7-1/16 KO) från Dar-Es-Salaam, Tanzania över 12 ronder. Övriga boxare på programmet är från Ghana. Gamle mästerboxaren Azumah Nelson lär ha en roll i arrangemanget. Matchmaker är London-bon Derek Waddell. Det är naturligtvis ett häftigt uppdrag för Lucy Wildheart, detta.