PROFFSDEBUT I NORRKÖPING: DANIEL G & SALAH NAZAR TAHA

apr 04, 2018
boXning

Det närmar sig med stormsteg för FIGHT NIGHT/PUNCH OUT på Arbisteatern i Norrköping, och här kommer på lördag två nya proffs att göra sina debutkamper som yrkesfighters. Det är dels Tidaholms fina lätta lättviktare (super feather) Daniel Gustafsson och dels Morgongåvas utmärkte mellanviktare Salah Nazar Taha.

26-årige Daniel Gustafsson var en utmärkt stark juniorboxare – tre gånger SUM-champ och tre gånger JM-kung, bronsmedaljör på SM (senast 2015), landslagsman i J-laget och ett uppdrag för A-landslaget, tillhörde eliten och boxade i tyska Bundesliga, har ett 40-tal amatörmatcher i ryggen, och efter ett par sabbats-säsonger satsade han på nytt från hösten 2018 med sikte på proffsstart och fick ut sin proffslicens under nya året och till sist klar för start här i Norrköping. Daniel får emot sig i debuten på 59 kg en 25-årig georgier vid namn Valeri Vachridze (1-0), som vann sin debutmatch i början av mars på poäng 4 över en viss Misha Kikilashvili i Tbilisi. Det är alltid spännande med en debut, och det gäller såväl här som i nästa start.

Salah Nazar Taha, ”Salle” kallad, är en 28-årig fighter med sin mesta tid som amatör i Morgongåva BK, med nästan precis 60 matcher bakom sig och rutin från internationell konkurrens, tre landskamper och ett SM-silver (2014; mötte Clarence Goyeram i finalen) som bäst, south paw, och skulle ha debuterat i Katrineholm i oktober men då oturligt skadad veckan före – NU blir det dock start och mot sig får här i Arbis Salle en 22-årig georgier, Beka Murjikneli, som gjort fem proffsmatcher med blandat resultat: han har två segrar, varav en i förtid (TKO 3), men har också tre nederlag, dock mot mycket starkt motstånd, så som start i proffslivet, med det vissa mått av rutin det gett, så kan det nog likväl bli en skarp uppgift för vår debutant.
Huvudmatch på tävlingen i Arbis är som bekant Simon Engström vs Ondrej Budera i lätt tungvikt och som semis fungerar Patricia Berghult vs Dora Tollar och Laziz Sharifov vs Nika Nalikashvili. Totalt är det sju proffsmatcher på programmet som startar vid pass klockan 16 på lördagen.