RAFFLANDE PROFFSTÄVLING I HARRY´S ..!

jun 11, 2017
boXning

 

Lördagskvällens proffsboxningar i Nattklubb Harry´s blev en både lyckad och rafflande tillställning med stark dramatik i det stora flertalet matcher och några stenhårda avslut. Nattklubbens set-up för boxningsgala är den med ringen isolerad för de aktiva och funktionärer, och publiken stående något upphöjd i förhållande till ringplan, samt runt om ringen på ett övre balkongplan – det var tämligen välfyllt med inemot 400 åskådare runt ringen och detta scenario skapade ett härligt tryck under matcherna.
Sålunda piskades stämningen upp utmärkt redan under inledande tre amatörfighter, där i tungvikt nya stjärnan (meriterad thaifighter) Erik Berglund, BK Ringen knappt men dock förlorade på poäng mot lovande stockholmaren Hardy ”Mumba” Åkerlind, All stars .. men Vaggeryds Oliver Flodin tog en dito knapp men klar poängseger över starka Malmö-hoppet Allan Malla, MBK och promotorsonen Paolo Magui, BK Ringen tog hem en god seger, i en vass och spännande fight, över influgne serben Sinisa Berisa, där båda blödde näsblod men gav och tog friskt.
Första proffsmatchen var Patricia Berghult (nu 8-0/2 KO) mot Aleksandra Vujovic, Montenegro (2-2-1/1 KO) där Höllvikentjejen fick slita hårt för att bärga en till slut poängmässigt mycket klar seger, men där balkan-boxaren hela tiden hotade men var alldeles för långsam.

I nästa match kom Västerås Mohammed Saleh (7-0/3 KO) upp mot en mycket vältränad och fight-beredd georgier vid namn Nika Nalikashvili (3-3/3 KO). De två bjöd upp till en verkligt stentuff ’huggsexa’, där georgiern blev tok-offensiv väl prickad av Saleh och strax ett offer för den senares precisa slagserier – två gånger gick Nika ner i andra ronden men kom friskt tillbaka, och på nytt prickad i tredje gick han omkull i neutralt hörn och halvsittandes räknades han ut av ringdomare Mikael Höök. Detta var en stark insats av Mohammed Saleh, som nu övertydligt är förbi 4-rondersnivån.
Tredje proffsmatch var Stockholms Robin Safars (2-0/2 KO) andra proffsuppgift, och den gick mot något tyngre serben Vukasin Obradovic (2-5/1 KO) – matchen kallades för ’lätt tungvikt’ men var egentligen en bit in i cruiservikt (82,9 resp 84 kg) och det blev också en riktigt tuff styrkemätning. Safar gick på offensiven men Obradovic svarade upp bra och första ronden var hyggligt jämn, men redan efter en minut i andra fick Robin ner sin man med kroppsslag och upprepade kort efter med ny golvning via tunga träffar mot kroppen. Serben tog sig igenom ronden, men i tredje togs scenariot om på nytt med Vukasin i golvet efter knappa två minuter och strax efteråt åter golvad tog han ringdomare Håkan Sindemarks fulla räkning, KO 3.
Efter paus startade boxningarna upp igen med de två

’huvudmatcherna’: först Daniel Hartvig (9-1-1/5 KO) mot tuffe fransmannen Bernard Follea (7-5-1/2 KO) och det började lite som en chack-match med taktiska öppningar på snabba fötter, där svensken kom bort, och med hårdare press i andra kom han inte bättre till utan blev på nytt utboxad; han lyckades göra tredje ronden jämn på tuff offensiv och lite bättre utdelning i närkamperna och det var hugget som stucket vem som tog den ronden, men med klar insikt om att han låg under på poäng och en än hårdare press i fjärde blev Hartvig kontrad tufft och fälldes för en kort räkning, som han kom bra tillbaka ifrån, men nu började läget bli smått desperat vad gällde poängen. Ny offensiv i femte löste inget utan istället blev han merendels hårt kontrad, och satsandes allt på att försöka avgöra i sjätte och sista ronden blev han prickad och gick ner tungt .. kom ganska snabbt upp på benen men räknades ut stående i franska ringhörnan av ringdomare Höök. Detta var kvällens massiva skräll och ett mycket tungt nederlag för Hartvig, som här fick sig en svår tankeställare. För Follea var det en lika given succé ..!

Avslutningen var stadens store boxarson Sander Lauritsen (3-0/1 KO) mot en synnerligen vältränad serb, Mladen Jovanovic (0-2-1) som också visade sig vara en riktig tuffing. Sander startade härligt offensivt och tog första ronden mycket klart med motståndaren under svår press, men redan tidigt i andra sprack en inte läkt handskada upp, och därefter blev det lite ”plan B” för Lauritsen och även om han fortsatt tog hem ronderna rätt klart och dominerade hela vägen ut, så kunde han inte längre försätta serben i KO-situationer .. han hade visserligen honom bra nära på väg ner i fjärde med ett kroppsslag men släppte honom av kroken. Publikstödet var massivt för Sander, och även om domslutet egentligen bara var en formsak (40-36 x 3) så möttes det av ett segervrål som fick taket att dallra ..!
Nu bör Jönköpingsgrabben få handskadan fixad under sommaren så att han kommer frisk och hel till en höstsäsong som lovar mycket.
Det gjorde även denna tävling, varför promotorer Tomas Magui med partner Wally Munteanu torde återkomma med mera av denna vara inom relativt kort tid. Det smakar mera.
BILDERNA: Mohammed Saleh i ringhörnan efter segern; Daniel Hartvig i tät kamp med Bernard Follea; Sander Lauritsen versus Mladen Jovanovic.