RÄKENSKAPENS DAG: AJ VS WALLIN 23/12 ..!

nov 15, 2023
boXning
Plötsligt tycks det vara klart – utan stort PR-pådrag, vilket dock torde komma vid presskonferens i London imorgon, men nu nästan i smyg läckte under dagen nyheten om de två matcher som toppar Riyadh Seasons andra stora matchdag, den 23 december. Sedan tidigare har det varit klart att de förra VM-kungarna Anthony ”AJ” Joshua och Deontay Wilder skulle bli gemensamma huvudmatchboxare, i var sin kamp, på detta mega-event i Kingdom Arena i Riyad, Saudi-Arabien på natten före julafton. Idag släpptes vilka de möter! 
 
 Anthony Joshua möter vår egen Otto Wallin  
 Deontay Wilder möter förre WBA-kungen Joseph Parker
 
Det är två direkta VM-kval av gammal hederlig klass – uppgörelser på absolut högsta nivå – vardera över 12 ronders distans. Helt avgörande för samtliga boxares framtid i ringen. Ruggigt ..! 
 
Arrangörerna Queensberry Promotion & Top Rank i samarbete med Saudiska Sportministeriet har döpt evenemanget till DAY OF RECKONING – Räkenskapens Dag – och det torde det i sanning bli! Även en tredje massiv VM-kamp går in som co-man event, nämligen 
  WBA-VM i lätt tungvikt där Dmitry Bivol försvarar titeln mot Lyndon Arthur. 
Och i ett enormt tufft förmatch-fält möts förre VM-utmanaren Daniel ”DDD” Dubois och Jarrell ”Big Baby” Miller & IBF-VM-kungen Jai Opetaia i försvar av sin titel Ellis Zorro & IBF-utmanaren Filip Hrgovic möter Mark De Mori & jättelike Arslanbek Makhmudov möter EM-kungen Agit Kabayel .. alla dessa förmatcher i tungvikt ..! Det är ett av de starkaste card som har sytts ihop! 
 
Från början var det avsett att Tyson Fury denna dag på denna plats skulle gjort upp med Oleksandr Usyk om samtliga VM-bälten i tungvikt – den riktiga, verkliga, odiskutabla VM-titeln – men den matchen kommer att flyttas till nästa jättelika Riyadh Season-show den 17/2 2024.