RAMIREZ VS IMAM REDO – ARUM & KING DITO; JAPAN LADDAR FÖR ’DOUBLE’

mar 17, 2018
boXning

Både Amir Imam och Jose Ramirez vägde båda in med marginal till lätta welterviktsgränsen (63,5 kg) och passerade medicinsk kontroll på fredagskvällen amerikansk tid, och är därmed klara för kamp om vakanta WBC-VM i super lightweight/lätt welter på lördagsnatten i Madison Square Garden Theather i New York.

Det är en härlig fight, understruken av respektive boxares illustra promotorer Don King och Bob Arum – de båda gjorde ett gemensamt framträdande på torsdagen och ’predikade’ var sin fighters förträfflighet (King/Imam & Arum/Ramirez), där de också betonade att detta blir markerandet och firandet av WBC:s 2000:e VM-fight under förbundets 55-åriga historia ..! Detta markerades snyggt av WBC genom att sätta upp ett special-designat bälte med texten ”WBC 2000” på ..!
Galan i MSG Theater andra titelfight (eg kval) gäller WBC/Interim i lätt tungvikt mellan Oleksandr Gvozdyk och Mehdi Amar, och de herrarna vägde in exakt lika på 79 kg. Klart för kamp.

På andra sidan jordklotet, i Kobe i Japan har sista pressmötet, och medicals, hållits för den ’double-header’ som hålls där på söndagen, med Ryuya Yamanaka vs Moisis Caballeros om WBO-VM i stråvikt & med Carlos Canizales vs Reiya Konishi om vakanta WBA-VM i lätt flugvikt.