RAPPORT FRÅN BERTO VS ORTIZ & VECKOSLUTET

maj 02, 2016
boXning

imageDen gångna helgen var full av action från flera håll runt jordklotet. Vid sidan av Bado Jack vs Lucian Bute & James DeGale vs Medina galan var den största showen under lördagen den i StubHub Center i Carson i Kalifornien. Det blev en färgsprakande tillställning!
Inga VM-bälten var på spel i huvudmatchen men väl en VM-kval-situation då ”Vicious” Victor Ortiz (nu 31-6-2/24 KO) och Andre ”The Beast” Berto (31-4/24 KO) – två ex-mästare som nu sent om sidor möttes i retur från deras lilla klassiker 2011 – gjorde upp igen. Det var ”all Ortiz” i inledningen, han knep första ronden, golvade överraskande men bara momentant Berto i andra och fortsatte jobbet i tredje. Båda slår knallhårt och en möjlig fullträff hängde i luften, då Berto i fjärde ronden landade en excellent uppercut och Ortiz stöp i backen illa träffad. I uppföljningen lämnade ”The Beast” inget åt slumpen utan sänkte Victor med en slagserie utmed repen – och det hela var över! Ringdomare Jack Reese räknade ut honom. För Ortiz del väntar nu en tung uppförsbacke, för Bertos del så är han rätt tillbaka i titelbilden i weltervikt.
Hela galan i StubHub Center var en mäktig ”Shoot-Out”, värdig Vilda Västern-scenariot. Det blev knock i match efter match! I semin slog underdogen (han kallar sig själv ”Top Dog”!) Thomas Williams Jr (20-1/14 KO) ut Edwin Rodriguez (28-2/19 KO) i andra ronden i en sluggerfest i lätt tungvikt – och i en thriller i fjädervikt slog obesegrade men relativt okände Jorge Lara (nu 28-0-2/20 KO) ut förre dubble mästaren Fernando Montiel (54-6-2/39 KO) i första ronden ..!

I Guaymas i Sonora i Mexico försvarade Anabela Ortiz sin WBA-VM-titel i stråvikt på poäng 10 över Katia Gutierrez .. och i en annan högt rankad dammatch i Wien, Österrike blev Eva Voraberger av med sina IBO/WIBF/GBU-titlar i lätt bantamvikt mot Esmeralda Moreno på ett majoritets-domslut … i Spergau, Sachsen-Anhalt i Tyskland vann Dominoc Bösel på TKO 11 över Denis Liebau om WBO/IC & WBA/Cont-titlarna i lätt tungvikt .. och i Fiumicino i Italien gick Zakaria Attou och Emanuele Della Rosa oavgjort om EU-titeln i lätt mellanvikt … och i Panama City i Panama poängslog Anselmo Moreno om vakanta WBC/Silver-titeln i bantamvikt Suriyan Sor Rungvisai .. och världsmästarkusinen Hughie Fury vann i Copper Box Arena i London över Fred Kassi om WBO/IC-titeln i cruiservikt på ett TD 7-domslut efter en ofrivillig skalle.
OCH redan på fredagen hade bröderna Dirrell slagit till på Trump Taj Mahal i Atlantic City, USA, där båda i supermellanvikt imponerade i sina respektive fighter: Anthony (som ju förlorade om VM mot Badou Jack) stoppade Cable Truax redan i första ronden ..! Och Andre (som ju förlorade VM mot James DeGale) poängslog Blake Caparello över 10 ronder.