REGERINGENS PLAN FÖR ATT ÖPPNA UPP ..

maj 28, 2021
boXning

 

 

 

 

 

 

 

 

På torsdagen tillkännagav regeringen sin plan för att öppna upp landet efter att kontroll över corona-pandemin uppnåtts. Restriktionerna kommer att lyftas i fem steg, var statsminister Stefan Löfvens främsta budskap vid pressträffen igår. Steg 1 träder i kraft den 1juni, steg 2 planeras till den 1 juli, steg 3 till mitten på juli, steg 4 till september och steg 5 är ännu inte fastlagt i tid. Förutsättningen för återöppningen är att smittspridningen fortsatt kan hållas nere och att vaccinationen fortsätter i full takt.

Steg 1 (1/6) innebär för idrottens del att på evenemang utomhus tillåts stående publik på 100 personer, en sittande publik med designerade platser på 500 personer; på evenemang inomhus med fasta sittplatser en publik på 50 personer. Motionslopp och utomhustävlingar tillåts för 150 deltagare. Mindre cuper och tävlingar för barn tillåts inomhus och utomhus.

Steg 2 (1/7) innebär att taket för antalet deltagare på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus höjs till 50 personer, med anvisad sittplats till 300 personer; för arrangemang utomhus gäller fritt 600 personer, med anvisad sittplats är taket 3000 personer. Motionslopp kan ha 900 utövare.

Steg 3 (mitten juli) gäller främst att begränsningarna i kollektivtrafik tas bort, rådet om munskydd likaså och att regleringen av visst antal personer/kvm inomhus tas bort, även om trängsel fortsatt skall undvikas.

Steg 4 (september/prel) kommer avse borttagandet av deltagarbegränsningar för allmänna och offentliga sammankomster.

Steg 5 (inte datumsatt) kommer innebära borttagandet av övriga restriktioner.