RETURMATCH: JOVISST – LET´S GET IT ON!

sep 18, 2017
boXning


Dagarna efter den massiva sammandrabbningen om VM i mellanvikt mellan Gennady Golovkin och Canelo Alvarez talar båda boxarna om en tänkbar returmatch – det slutade ju i en kontroversiell ’draw’ – oavgjort. Mycket om efterhandssnacket har handlat om Adelaide Byrds besynnerliga 118-110 domslut (till Canelo) och Nevadas kommissionsordförande Bob Bennett har beslutat sig för att ’höra’ Byrd om hur hon kom fram till det resultatet, ”det verkar som Adelaide hade en dålig natt på jobbet”, säger han till media, ”hon är normalt en mycket bra domare.” Övriga två domare såg matchen som ytterst jämn, vilket alla som såg den upplevde (övriga två fick 115-113 GGG & 114-114 Draw – varför det blev oavgjort). Det var under alla omständigheter en verkligt tuff fight, en härlig boxningsmatch och en av kandidaterna till Årets fight (slår dock inte Joshua-Klitschko /red anm).. Och redan sedan den tog slut är snacket om en – oundviklig – retur igång. Båda boxarna har summerat sin inställning:
Canelo: ”Jag är nöjd med min insats och vad jag gjorde i ringen. Planen var att använda ringytan och jobba från repen och vi gjorde precis det. Strunta i domarsiffrorna och se att vi gjorde en stor fight. Om folket vill ha en returmatch, så .. Varför inte?”
Golovkin: ”Naturligtvis vill jag ha en returmatch. Riktiga mexikanska fighters springer inte från bästa matchen, från boxningshistoria!”
Det finns en pik i det där, mot Canelo Alvarez defensiva taktik. Det tas även upp av övriga team GGG: tränare Abel Sanchez: ”Gennady och Canelo bjöd oss på en stor fight. Det var synd att de inte fick det definitiva avgörande de förtjänade. Det var mycket jämnt, men jag tyckte Gennady vann. Man vinner inte matcher på att springa bakåt hela natten.”
Tom Loeffler, GGG:s promotor: ”Det är ingen tvekan om att Gennady egentligen vann. Och eftersom hela världen sett på, så går det nu aldrig att gömma. Jag hoppas bara att Canelo och Golden Boy inte behöver lika lång tid igen för att få till match två. Nog med allt drama .. låt oss få in dem i ringen igen. Gennady är den riktiga mästaren. Han springer inte för nån!”