RETZKE PÅ PLATS I VÄSTERÅS – REDO FÖR FIGHT

nov 26, 2015
admin

retzkeDet drar ihop sig till lördagens stora boxningstävling i ABB Nord Arena i Rocklunda, Västerås där Mikaela Laurén försvarar sin WBC-VM-titel i lätt mellanvikt (super welter på WBC-språk) mot tyska Jennifer Retzke. Tyska teamet anlände på torsdagen till Västerås och bekantade sig med stan och körde en lättare träning. Man uttryckte sin glädje över att vara på plats och förklarade sig nöjda med läget inför fight. Jennifer är full av tillförsikt om seger. Team Laurén kommer in under fredagen – Mikaela har bakom sig en besvärande förkylning men är till slut mycket nöjd med sina förberedelser och allt har senaste veckorna fallit på plats. Det är bäddat för en grandios fight – ja, låt säga, när väl invägningen är avklarad. Den hålls på fredagen kl 17 i Erikslunds Shoppingcenter – öppet för allmänheten att beskåda.

 

Matchprogrammet omfattar sju proffsmatcher. Semi till huvudkampen är unge Victor Fabrettos spännande möte med Karel Horejsek från Tjeckien över 6 ronder i lätt tungvikt. Man har även en 6-rondare – dock på den lite udda distansen 6 x 2 – mellan den i Belgien bosatta amerikanska stjärnan Sheldon Moore och polacken Lukasz Janik, och i tungvikt gör Aldo Colliander comeback, vilket blir mot polacken Jakub Wojcik. Promotor-teamet Rapids andra hemmahopp Mohammed Saleh ställs i weltervikt mot polacken Jakub Chaprowicz, i supermellanvikt kommer en hård fight mellan hyggligt rutinerade Hassan Saku och Robert Talarek och hela kvällen öppnas av proffsdebutanten

Angelique Hernandez som i bantamvikt tar sig an amerikanskan Kimberly Tomes.

 

Angelique hernandezAngélique Hernandez är en 32-årig Stockholmstjej som utövat ett flertal sporter och bl a var tävlingssimmare i 12 år. Hon har ägnat sig åt boxning under 2010-talet, har en amatörkarriär på 20 matcher bakom sig och med bronsmedalj på SM och silver i Trondheim Cup; hon har boxat för IF Linnéa, BK Örnen och Tensta BK, men hon har också tävlat i thaiboxning och provat på MMA. Nu har hon tagit ut proffsboxningslicens – och på lördag gör hon stor debut.