Rios vann enkelt ”rubber fight” mot Alvarado

jan 25, 2015
admin

Nyhetsbild_Rios_vs_Alvarado_III_Lördagsnattens största boxnings-event gick av stapeln i 1st Bank Center i Broomfield, Colorado i USA där Mike Alvarado mötte förre VM-kungen i lättvikt (WBA) Brandon Rios om den vakanta WBO/Int-titeln i weltervikt. Titeln i sig – men det överlägset mest intressanta var matchningen som sådan. Dessa två herrar äntrade nu ringen för ett tredje möte efter två tidigare ”rysare” i vad som förväntades bli en ny thriller, i denna så kallad ”rubber match” = tredje och avgörande uppgör.

 

De två möttes första gången i oktober 2012 om WBO:s latino-titel i lätt welter, i en match Rios vann på TKO 7 efter en holmgång som ansågs ha brutits i otid. I returen i mars 2013 vände Mike Alvarado suveränt på steken och kämpade hem en bejublad 12-ronders poängseger, ytterst knappt men korrekt. Likväl var det Rios som fick chansen mot Manny Pacquiao om WBO/Int i welter – och förlorade igen. Sedan dess har han dock vunnit över Diego Chaves .. medan Alvarado under tiden tvingats notera två tuffa nederlag, dels given sin VM-chans mot Ruslan Provodnikov om WBO-VM i lätt welter och därefter mot Juan Manuel Marquez om WBO/Int i weltervikt .. samma titel som nu lämnats vakant av JMM.

Det var alltså två herrar i en avgörande ”vinna eller försvinna”-match som nu gjorde upp. Dessvärre blev det inte mycket till match. Trots hemmaplan för Alvarado kunde han inte få till en ny tung insats utan fångades lätt upp av en aggressiv Rios, som drog in uppercuts och krokar efter behag. I tredje ronden sänkte han Alvarado med en vänsterkrok; hemmasonen krånglade sig igenom ronden men i pausen gav man upp. Matchen sågs av 5.988 betalande åskådare.