RISING STARS I SKÖVDE: FÖRSTA STORA JOBBET FÖR DANIEL G

nov 28, 2018
boXning

Det närmar sig lördagens proffsgala i Skövde kulturhus/Valhall – första proffsboxnings-tävlingen i Skövde nånsin – med två huvudkamper toppandes en fin 5-matchers proffs- och inledande amatör-show. Sportsligt största numret är givetvis SM-kampen i superwelter/lätt mellanvikt mellan Simon Henriksson, Malmö och Ahmed Rossi, Stockholm om det vakanta bältet på vikten, men lokalt är nog det andra huvudnumret lika starkt, där unge Tidaholmaren, numera Skövde-bon, Daniel Gustafsson går i elden över sex 2-minutersronder mot inte oävne georgiern Ilia Beruashvili. Det är Daniels tredje uppgift som proffsboxare medan Beruashvili redan har fjorton matcher i bagaget (8-6/4 KO).  

27-årige Daniel har sin amatörbakgrund i TiFa boxningsklubb och var som bekant en lysande juniorboxare, trefaldig SUM- och dito Juniormästare, missade SM-guldet men var på pallen två gånger och nådde landslaget samt boxade i Bundesliga i Tyskland och kom till proffsen med en 40-amatörmatchers karriär bakom sig. Som proffs debuterade han i april 2018 och har nu raskt tagit två goda segrar i yrkesledet, men inte ännu mött någon av fullt den kapacitet Beruashvili representerar.

23-årige Ilia Beruashvili kommer från Variani i Georgien och lämnade en hygglig amatörkarriär för att bli proffs i mars 2017 och har sedan dess boxat extremt ofta och tagit en rad segrar över andra lokala förmågor, där vinst över boxare som Luka Tchiluari ändå visar kapacitet, men där han också förlorat mot rutinerade Kvicha Gigolashvili och hårde Farid Aliyev och tagit ett antal tuffa uppdrag utomlands, som mot Europamästaren Mohammed Obbadi och tuffe fransosen Terry Le Couviour – och förlorat men gått tiden ut mot dessa! Han är dock i grunden fortsatt en 6-ronders-boxare och blir ett både intressant och spännande test för vår unge västgöte.

Gustafssons kamp mot Beruashvili går i super feather/lätt lättvikt (59 kg) och kommer att avsluta hela tävlingen på lördagen i Valhall.