ROBIN SAFAR I INTERVJU: ”JAG SLÅR UT KOVALEV!”

apr 18, 2024
boXning

Robin Sirwan Safar (16-0/12 KO), ”Robz” kallad, den nu 31-årige Stockholms-fighter som snart varit Las Vegas-bo i fem år, går ju sitt livs största fight den 18/5, då han på förmatch-cardet till den väldiga fighten mellan Tyson Fyry och Oleksandr Usyk i Kingdom Arena i Riyadh, Saudi-Arabien, möter förre VM-kungen 41-årige Sergey ”Krusher” Kovalev (35-4-1/29 KO) över 10 ronder i cruiservikt. Robin ställde upp i en exklusiv intervju med Robert Newman i Fight News häromdagen och snackade fritt om sig själv och den kommande fighten. Vi saxar några citat av Safar ur denna intervju. 

”Ja, detta är helt klart min största match, och ett stort mål i mitt liv. Det är det här jag siktat på i hela min karriär, att komma upp i en verkligt stor kamp, och det är bara kul och spännande att det sker inför en absolut världsvid tv-publik!”
”Kovalev var en stor fighter, en stor mästare .. och han är fortfarande ett stort namn, en fruktad veteran. Men för mig är han bara ett stort namn att slå. Han är bara en annan fighter; en som jag ska röja undan. Så att jag får upp mitt namn på allas läppar.”
”Jag lägger inte fokus på Kovalev som boxare eller stjärna. Jag lägger allt fokus på mig själv, inte på min motståndare. Det här är min tid! Jag ser mig själv stoppa Kovalev. Det här kommer inte att gå tiden ut! Jag kommer att slå ut honom. Han har haft sin tid, men nu är det min tur. Förstå mig rätt, jag har respekt för honom. Jag har respekt för alla mina motståndare. Kovalev har en finfin jabb och är tuff. Men inte som jag. Jag har alltid känt, ända sen jag var barn, att jag varit utsedd, speciell, välsignad av Gud. Och allt sker av en anledning. Och nu är jag given min tidpunkt. Jag kommer att besegra honom!” 
”Okej, jag är 31 år gammal, men jag började sent. Jag var 19 när jag kom till sporten. Jag vann det mesta som amatör i Sverige, gjorde en femtio amatörmatcher. Jag blev proffs när jag var 25 .. eller 24. Största segern .. Grachev .. tja, kanske. Men min största motståndare har alltid varit jag själv. Jag har jobbat med mig själv. Jag tränas av Ibn Cason, Hasim Rahmans bror. Det är en härlig kille, en underbar människa, som lärt mig så mycket. Vi är tajta. Han är mer än en tränare, mer som en äldre bror, som familj, även om han är jobbig ibland. Han är den ende jag litar på till hundra procent. Vi kör oftast i Real Boxing Gym, men jag är runt på flera andra gym också. Jag älskar det här livet, jag är mycket nöjd med min situation nu.”  
”Kovalev är den fight som ska sätta mig på kartan. Jag har varit cruiserviktare sen proffsstarten, egentligen. Och cruiser är den viktklass jag siktar på att dominera. Jag ska ta hem den klassen! Jag säger till folk där ute – håll ögonen öppna! Den 18 maj .. då kommer ni alla veta vem jag är. Ni kommer att se mig slå ut Kovalev! Men egentligen bryr jag mig inte, om folk gillar mig eller inte. Det struntar jag fullständigt i! Jag boxar för mig själv, punkt slut.” 
”Tur .. tur har inget med det här att göra. Det är bara hårt jobb!” 
 
Foto: ’Robz’ och coach Ibn Cason