ROBIN SAFAR & SIMON HENRIKSSON I TUFFA JOBB 21/4

mar 27, 2018
boXning

Robin ”Robz” Safar (5-0/3 KO) återvänder till ringen för sitt sjätte jobb som yrkesboxare och möter då Premyslaw Gorgon (6-2/3 KO) den 21 april i Gärdehov ishall i Sundsvall. Den 25-årige svensken har gjort ett lysande första år som proffs men testas nu tufft mot denne 27-årige polack på förmatch-cardet till Wallin vs Granat om EU-titeln i tungvikt.
”Jag kan knappt vänta”, säger Safar, ”jag gillar att stå i rampljuset, och att nu få göra det på ett så här stort tillfälle sporrar helt klart extra; jag kommer bara att bli än bättre! Jag vet att denne Gorgon är en tuff kille och kommer hit för att segra, men han kommer inte att kunna mäta sig med mig. Jag har varit på träningsläger i Las Vegas och finslipar nu det sista här hemma. Jag är väl förberedd och kommer ge er en bra show! Jag är nöjd med mitt första år som proffs, men det har varit en omställning, det är en hel del som måste ändras från amatörerna, för detta är nåt helt annat, det här är ’the real hurt business’, men min stil passar för proffs och det är här jag ska vara!”

Safars match mot Gorgon är satt till 6 ronder i lätta tungvikten (med extrakilon) – och det är samma distans om än i lättare vikt som gäller för den Skandinaviska ’showdown’ som väntar mellan Simon Henriksson (5-1/1 KO) och danske Mikkel Nielsen (4-0/2 KO) i lätt mellanvikt/super welter. De två skulle egentligen ha mötts i höstas på Yigit-Martin-galan, men den nu 28-årige skåningen blev då hastigt sjuk och fick ställa in. Nu är det dock dags, igen, och nu i ett ännu större sammanhang på cardet till Wallin vs Granat.
”Jag var naturligtvis djupt besviken att det inte kunde bli av sist”, säger Henriksson, ”men jag är verkligen glad att det blir till nu. Det kommer att bli extra kul att boxa på den här jättegalan. Mikkel Nielsen är en bra fighter, och jag väntar inget annat än att han blir ett tufft test för mig och att han ger mig en bra match. Jag vill inte ha nån som bara kommer för pengarna, så det här är riktigt bra. Det ska vara en verklig utmaning!”

Den 28-årige Nielsen, från Odense, var i ringen nyligen och besegrade Jemal Shalamberidze på galan i Struer, och är nu glad för denna tuffa skandinaviska utmaning.
”Jag var grymt besviken över att det blev inställt sist”, säger han, ”för jag hade då jobbat stenhårt i två månader och var i otrolig form, men hej, det är sånt som händer, och jag kände ändå på mig att vi skulle mötas förr eller senare. Nu kör vi, och det är härligt att det är på en stor show! Fansen kan vänta sig en riktig kollision mellan två vikingar som kommer ge allt i ringen. Ingen av oss kommer att backa undan! Det här är en chans att göra sig ett namn, och det bekymrar mig inte att det är i hans hemland. Jag kommer med mitt goda mod och mitt kala huvud, och efteråt ska jag käka ’svenska köttbullar’, tro mig ..!”


Simon Henriksson vs Mikkel Nielsen och Robin Safar vs Premyslaw Gorgon ingår i ett späckat program i Gärdehovs ishall, Sundsvall 21/4, med inte mindre än tre titelfighter överst på cardet, givetvis toppat av Otto Wallin vs Adrian Granat om EU-titeln i tungvikt, men också Mikaela Laurén vs Verena Kaiser om IBO-VM i super welter/lätt mellanvikt .. och Sven Fornling vs Karel Horejsek om IBF/Baltic-titeln i lätt tungvikt.