ROCCO, HAMPUS & PATRICIA I VIKTIGA FÖRMATCHER 22/4

apr 20, 2017
boXning

Det är ett utmärkt förmatch-card till Huvudkampen Otto Wallin vs Gianluca Mandras om WBA Continental Heavyweight Title i Sporthallen i Sundsvall på lördag den 22/4, med inte bara ’hem-vändande’ Kennedy Katende – som vi berättat om – utan även en trio relativt nya proffs som mäter sin förmåga i ringen, nämligen Sundsvalls/Timrås Rocco Wadell och skåningarna Hampus Henriksson och Patricia Berghult.

Rocco (1-0/1 KO) är nyast i gänget, debuterade för fjorton dagar sedan i Haninge med en utmärkt seger i sin första proffsmatch och nu är det – redan – dags igen. Han möter tjecken Peter Chmelik (2-2-1/1 KO) och väljer att ta honom på den lite udda (för herrar) distansen 6 x 2 – en distans som dock ofta nyttjas av nya proffs i England.

”Det verkar som att killen jag möter är ganska tuff”, säger han, ”men jag har gjort detta i hela mitt liv, och även om jag är ny i proffsringen så vet jag vad det handlar om, och det är bara seger som räknas! Det gick fint i debuten och jag kunde bli av med lite rost. Jag har inte kunnat köra fullt ut på grund av en krånglande rygg sista åren som amatör, men det är över nu .. och det är smått fantastiskt att få göra detta inför hemmapublik. Många kommer för att se på mig i Sporthallen – och jag ska leverera!”

Hampus Henriksson (3-0/1 KO) gör sin fjärde proffsmatch nu i Sundsvall – efter två snabba segrar fick han ett årslångt uppehåll, flyttade träningen till VM-coachen och legendaren Jimmy Montoya i Arizona och är nu fullt på ”g” igen .. och den 22-årige skåningen får nu ta sig an en riktig tuffing i ringen, en uzbek överförd till tysk vid namn Moris Markowitsch (2-4-2/2 KO), som tacklat mycket tuffa motståndare och gått absolut jämnt mot eller besegrat dem – en i sanning ingen lätt nöt att knäcka.

”Det skall bli härligt att boxa i Sundsvall”, säger han, ”sist jag gjorde det var jag 16 år gammal och tog silver på stora SM då .. det var ganska häftigt, för en ung grabb, och nu skall jag göra allt jag kan för att visa att träningen hos Jimmy gett mig en fin utveckling. Markowitsch verkar vara en väl skolad fighter, och jag tror det här kan bli en verkligt bra fight. Jag kommer att ge 100% – det är vad fansen kan vänta sig på lördag!”

Patricia Berghult (6-0/1 KO) är det senaste kvinnliga stjärnskottet i svensk proffsboxning och har boxat sig till en snart imponerande segerrad. Hon kommer stärkt av en tuff sparring-sejour med Mikaela Laurén i Stockholm, finslipandes både sin och ”Destiny´s” form inför den senares då tänkta VM-fight mot Ewa Piatkowska – nu inställd och framskjuten – och hon kom därmed själv att få plats på undercardet i Sundsvall. Hon ställs mot tuffa men lite ojämna serbiskan Mirjana Vujic (4-5/2 KO) – en balkan-fighter som mött flera stora namn och hävdat sig bra – och detta blir ett nytt test på form och framtid.

”Detta blir min första fight i Sundsvall”, säger hon, ”men jag är glad över att komma med på programmet, och jag kommer stärkt av sparringen mot Mikaela, det var tufft och hårt och bra, och jag är i fin form, och det behöver jag nog vara här, men jag kommer för att visa alla min allra bästa boxning på lördag!”