ROCKY FIELDINGS ÖDESMATCH – MED CANELO! SAUNDERS STRUKEN 20/10 .. NY TITELFIGHT?

okt 11, 2018
boXning

Brittisk boxning har haft hisnande turer senaste dagarna. I den gångna helgen dök en ny oväntad VM-fight upp ur det blå – Canelo Alvarez har begärt att få gå en egen vald match före en retur med ’ärkefienden’ Gennady Golovkin .. och nu visar sig detta bli en utmaning av WBA-världsmästaren i supermellanvikt Rocky Fielding. Datum finns redan bokat i klassiska Madison Square Garden i New York den 15/12 – ”jag har alltid velat boxa i MSG och här finns nu chansen, och jag vill ta den mot Fielding för att nå VM i tre viktklasser .. det är mitt nästa drömmål!” uttalar sig Canelo. Rocky Fielding, som haft en lite krokig bana till toppen .. en man som var vid en svår korsning i karriären då han bokades mot Erik Skoglund för ett år sedan, en match som sköts upp och där sedan Erik råkade ut för sin träningsolycka – men en match som Rocky då fått svårt att vinna – och på omväg slog britten sedan Karel Horejsek och kom plötsligt i juli i år in som ersättare och utmanare mot Tyron Zeuge om WBA/Regular-VM-titeln och skrällde stort med en imponerande TKO 5 seger .. och var plötsligt på grön kvist! NU kunde han knappt tro sina öron, när han mitt i natten blev uppringd av sin tränare som berättade att erbjudandet kommit in att försvara titeln mot Canelo … för största gage han sett och i den största match han nånsin kommit ifråga för! ”Först frågade jag om det var ett skämt .. sen sa jag direkt, det är klart vi tar fighten!” berättar Fielding. Nu finslipas kontrakten för en riktig ödes-fight. Fielding står på 27-1/15 KO i record, Saul ”Canelo” Alvarez på 50-1-2/34 KO, och den senare gör här således debut på 76,2 kg. Han har dock vägt så mycket som 74 kg mot Julio Cesar Chavez Jr i deras catchweight-fight 2017.

På ett helt annat plan kommer nu nyheterna om att Billy Joe Saunders, WBO-världsmästaren i mellanvikt nekas starta i sitt VM-försvar den 20/10 i Boston, Massachusett, USA mot Demetrius Andrade, efter att det visat sig att han fallerat på ett doping-test (amfetamin-stimulant). Nu kallas han till en hearing med WBO för att förklara sig och försvara varför han inte skall fråntas titeln. Denne den brittiska boxningens ’bad boy’, en ung man som skämt ut sig för rasistiska uttalanden och gjort en del andra dumheter replikerade WBO på anmodan ”ni kan suga min …!” Så hur det nu går med Saunders titel-status är just nu ett frågetecken.
Andrade fick under gårdagen en ersättare på galan i Boston, som går likväl, och det blir den näst honom rankade WBO-utmanaren, afrikanen Walter Kautondokwa (17-0/16 KO) som låg i tränings-camp och omedelbart förklarade sig redo att hoppa in. Han kallas för ”The Executioner” och säger sig vara full av tillförsikt: ”Jag kommer för att slå KO!” Andrade (25-0/16 KO) är obesegrad f d WBO-VM-kung (2013-14) & WBA-VM-kung (2017) i lätt mellanvikt. Exakt vad för status denna nya ’titel-fight’ får är ännu oklart .. en interim-VM eller om den vakanta VM-titeln