RUIZ FÖRE & EFTER KAMP; WILDER & FURY OM AJ:S FÖRLUST

jun 03, 2019
boXning


När man så här i efterskott en gång till lyssnar till vad Andy Ruiz Jr hade att säga om sina chanser och avsikter före matchen mot Anthony Joshua får man sig en liten tankeställare. Före kamp sa utmanaren: ”Jag kommer från Mexico /Red anm: han är född i den lilla staden Imperial i Kalifornien, USA och bor alltjämt där, men båda föräldrarna är mexikaner/ och jag är här för att vinna, för att bli den första mexikanska världsmästaren i tungvikt nånsin .. jag vet att många tror att han ska slå ner mig direkt, men det är bäst ni inte tror på det ..! Detta kan gå hur som helst, det är en 50-50-fight, men jag skall bara vinna, jag är redo att dö där inne och jag kommer att ge allt för att segra .. och det kommer att bli ’fyrverkerier’ i ringen – tro mig!”

I sanningens namn var det inte många människor eller experter som trodde det minsta på det! Ibland har man ruskigt fel, men det är det som gör boxningen till det underbara spektakel det är!

På presskonferensen efter VM-fighten var stämningen blandad, med mycket dämpade brittiska reportrar, en bunt undrande experter från alla jordens hörn och en ganska lätt till jubel skara mexikaner av både inhemsk och amerikansk börd. Det var förvånansvärt mycket artiga gratulationer och en del frågor om Mr Ruiz verkligen själv trodde han skulle göra detta, och några antydanden från efterkloka experter som nu sade sig ha anat oråd.
Ruiz: ”Ärligt talat, det fanns inte en enda av er i detta press-rum som trodde jag skulle vinna! Hej, jag gjorde det! JAG GJORDE DET! Jo, jag får nästan nypa mig själv för att tro det är sant, men det är det! Och jag har alltid trott att jag skulle kunna nå detta mål! Jag var förvånad, när jag fann mig själv liggande på golvet i tredje ronden – det var första gången någon nånsin golvat mig – men min enda tanke då var att fort komma upp och ge igen! Och hej, han hade inget riktigt svar på mitt anfall när jag satte press på honom! Jag har kommit för att stanna och jag kommer framöver bara att bli bättre. Jag tackar Gud för segern men jag tackar Manuel Robles, min tränare, för allt tjat han lade ner på mig att få mig köra hårt i lokalen .. jo, det är sant jag gillar ’snickers’, och jag måste sluta äta sånt, men när Manuel jobbat färdigt med mig och jag ser ut som AJ gör, då kan ni ana hur farlig jag kommer att bli!”

SAMTIDIGT har nu både WBC-världsmästaren Deontay Wilder och hans värsta rival Tyson Fury – de andra två kungarna i det som var en trio jättar i tungviktstoppen, där nu AJ faller ifrån och Ruiz tar hans plats – talat med media om och kommenterat den megaskräll lördagsnattens VM-fight var, och framförallt AJ:s fall.

Deontay Wilder: ”Han var aldrig någon riktig Champion. Hela hans karriär byggde på lögner, motsägelser och gåvor. Faktum är att nu vet vi vem som sprang från vem .. men det värsta av allt och det uslaste du kan göra i livet är att ’f’**ng quit’/ge upp ..!”
Tyson Fury: ”Vi har våra toppar och nedgångar, men Anthony Joshua ändrade nu stjärnornas gång i sitt liv. Men det är Tungviktsboxning, sådana saker händer här. Vila upp dig, återhämta dig, samla ihop dig och kom tillbaka!”