RUSKIGT TUFF PEZHMAN LEDDE SEGER-SJUA i HANINGE

nov 20, 2016
boXning

img_1422

 

fullsizerender

Pezhman Seifkhani, något längre och massivare än sin betydligt mer rutinerade men dock två hg tyngre (108,9 kg) motståndare David Gogoshvili från Georgien, startade huvudmatchen i Haninges proffsboxningar på lördagskvällen lugnt men hotfullt marscherande framåt. Gogoshvili, med en record på 16-3/9 KO kom för att fightas och öppnade med vassa kontra på Pezhmans första attacker, men efter att en massiv kroppsträff rammat honom 1.18 in på ronden och skickat ner honom på knä rann matchen fort ur georgiern .. han kom förvisso upp men redan under efterföljande attack på nytt rammad med både höger och vänster gick han ner igen, klarade även den räkningen men signalerade då till ringdomare Håkan Sindemark att han inte ville mer – varpå denne bröt matchen på TKO 1, tid 1:50 ..!
Det var en kort men imponerande tuff insats av Örebros boxningsstolthet, ruskig i sin massiva urladdning, och med denna femte seger i bagaget – fjärde på KO .. och han har mött på pappret klart mer rutinerade motståndare hela vägen – framstår han som en av de farligaste svenska tungvikts-bestarna av idag, trots sin ringa erfarenhet redan ett hot, och manager Kamran Kabinejad har onekligen ett grannlaga jobb att matcha honom framöver. Det blir inte lätt – många kommer att undvika möta honom.

Den lilla proffsgalan i Haninge Boxningshall var utsåld med inemot 250 åskådare på plats, vilket är max av vad hallen tål, och med den närhet det kompakta utrymmet skapar, åstadkom denna publik ett fantastiskt tryck och atmosfär.
Det började extremt bra med en alldeles underbart tuff tjejmatch, ett fyra ronder långt ’krig’ mellan hemmafavoriten Angelique Hernandez ( 1-1, före fight) och isländska debutanten Valgerdur Gudsteinsdottir, vilka möttes på catchweight ’58 kg’, vilket Valgerdur inte riktigt klarade men okejades av motståndarna på 58,7 medan Angelique kom in på 57, 8 – så just då var det ju ingen större viktskillnad, men det blev nog ändå faktor till matchdags. Det skall inte förta en helt lysande debut av isländskan som mycket tufft, välboxat och bestämt, tog matchen till svenskan och med en rapp överhandshöger slog henne ur balans och till och med momentant golvade henne i andra ronden .. och till sist, trots en snygg spurt av Angelique, bärgade en helt klar seger. Imponerande – och en verkligt bra öppningsmatch!
img_1418

Nästa kamp kom taket att lyfta än mer, med debuterande Yaffet Amaniel i svenskhörnan, coachad av Oscar Ahlin och Leffe Carlsson, ställd mot en dito debuterande, blott 20-årig bosnier vid namn Nedzad Dzinovic, en tuff kille som tog hem första ronden på en inledande stark offensiv men där Yaffet mot slutet av ronden tog sig in i fighten under öronbedövande tryck ..! Och i andra levererade han en svensk offensiv som gjorde fansen tokiga av lycka och tvingade fram en räkning – stående – efter att Nedzad rammats hårt i neutralt hörn .. och direkt på det signalerade han ovilja, var på ringdomare Sindemark korrekt bröt, TKO 2, tid 1:26. Vilt jubel följde!
img_1421

Så långt hade det varit en magnifik show – nu kom ’jättelike’, 2 meter långe och 105 kg tunge svensk-licensierade isländske Gunnar Kolbein Kristinsson upp mot massive (96,3 kg) men nästan tjugo cm kortare Archil Gigolashvili (2-0 före fight), och detta blev inte någon större match. ”Kolli” var överlägset den bättre, visade nu upp en avancerad jabb och god blick, och även om georgiern stretat emot hyggligt i första, så när ”Ice” ökade trycket i andra så var loppet kört .. Gigolashvili gick ner för en kombination efter en dryg minut, kom upp men ville inte mer – och TKO 2, tid 1:28. Därmed plockade Gunnar sin åttonde seger i proffsringen – och i morgon återvänder han till Robert Helenius träningscamp i Finland och fortsätter sparra ex-EM-kungen.
Nästa match blev än ’mindre’ – tuffe Johannes Vinasco i andra proffsjobbet startade offensivt mot bosniern Zeljko Vuksic, denne kom fort i bryderi, fick så problem med ett öga efter en närkamp och vände sig bort fångad i egna ringhörnan – varpå ringdomare Mikael Höök helt sonika bröt, TKO 1 – tid 52 sekunder! Det var en match som aldrig riktigt hann visa ’någonting’ egentligen.
img_1420

Kvällens femte match blev en av de bättre och en desto mer lärorik fight – då tuffe, hårdslående och hårt satsande Marcus Alberts i cruiservikt kom upp mot lättare (bara 83,6 kg – Marcus vägde ’fullt’ i vikten, 90 kg) men längre Shalva Meleksishvili, en dessutom betydligt mer rutinerad herre med en record på 11-7-1/5 KO mot Marcus 3-0/2 KO, och denne georgier visade sig både lurig och smart och hade inga problem att ’överleva’ i ringen, men Alberts slet och låg i och jobbade fram en helt klar poängseger, där han tog alla ronderna. En rätt nyttig seger och ett bra jobb.
Näst sista fighten blev en udda men ganska spännande fight på sitt eget vis, då något mer rutinerade (3-3) bosniern Jasmin Dananovic visade sig vara huvudet längre än Västerås Mohammed Saleh (3-0/1 KO) trots att de vägde in nästan lika i weltervikt (66,3 mot 66,7 kg), och inledningsvis kunde bosniern styra skeendet med sin räckvidd och snabba fötter, men redan i slutet av första började Saleh hitta rätt med sin gungande låga stil under motståndarjabben swingandes en mycket farlig överhands-höger .. och i andra satt den – efter 50 sekunder stöp Dananovic rammad av högern .. krånglade sig snabbt upp men gick ner igen, kom upp på nytt, men nu var Saleh över honom som en hök och vid tredje golvningen bröt ringdomare Höök direkt – TKO, tid 1:39!
Pezhmans avslutning strök under det hårdslående gängets kapacitet. Dessutom var en av kvällens stjärnor onekligen ring announcer Mikaela Laurén – fotoobjekt # 1 ..! På det hela taget var det en ganska så lyckad afton i Brandbergens Centrum – givetvis införstått lite variation på kvaliteten, – men det var onekligen liv-på-luckan och löfte om mer sådana kvällar.