SAMTLIGA BOXARE INVÄGDA I TEGELBRUKET

nov 24, 2017
boXning

Det blir proffsboxning lördag kväll i Tegelbruket i Örebro – hela 7 matcher precis som planerat; samtliga boxare vägde in all right på fredagskvällen och alla fighter kommer att gå så som tänkt.
Laddningen var störst, som väntat, vid de två stora italienska mötena, där tungviktsbestarna Pezhman Seifkhani och Paolo Iannucci artigt men tufft stirrade varann i ögonen efter kontroll av vikten och senare lovade varann ”full fight”. ”Jag respekterar varje man som vågar äntra ringen och väntar mig inget annat än en total kamp i morgon”, sa Pezhman. ”Jag har inte rest hela vägen hit för att förlora, inte ens mot han där!”, sa Paolo. Och Gabriele Guainella svarade på Marcus Alberts gliring om hur det gick i fotboll mot Italien senast (och att nu skulle det bli lika dant dem emellan) ”Jag vet ingenting om fotboll men jag är här att boxas och ger mitt svar i ringen imorgon!” ”Då möts vi i ringen!”, sa Marcus. Det munhöggs lite mellan ukrainaren Ievgeni Chumachenko och ”nye” örebroaren Marko Calic också. ”Jag bryr mig inte mycket om min record”, sa ’Chuma’ som kommentar på sina 8-2 med 7 KO-segrar, ”jag får order att åka nånstans, jag åker dit, jag klipper till motståndaren, han faller .. det är så det är!” ”För att fixa det så måste han få tag på mig”, svarade Marko, ”och det gör han inte, men han kommer att få en ny siffra i förlust imorgon!” Det hettade också till starkt mellan Johannes Vinasco och Anatoli Lyubenov vid staredown och promotor Kamran Kabinejad fick hålla isär dem. Kommenterandes svenskens obrutna segerrad sa Lyubenov att ”någon gång kommer förlusten, det kan vara imorgon för hans del!” varpå ”Two Guns” Vinasco svarade ”ingen spräcker min förlust-nolla imorgon!”

Vikterna på samtliga fighters:


Patricia Berghult 65,3 kg
Sylwia Maksym 66,1 kg

Johannes Vinasco 69,8 kg
Anatoli Lyubenov 68,4 kg

Marko Calic 80,5 kg
Ievgeni Chumachenko 79,7 kg


Marcus Alberts 90,4 kg
Gabriele Guainella 89,7 kg

Johnny Iwersen 112,1 kg
Georgi Prodanov 96,5 kg


Israrullah Yacobzai 69,8 kg
Djiby Diagne 69,8 kg


Pezhman Seifkhani 108,3 kg
Paolo Iannucci 101,7 kg

BILDERNA: Pezhman vs Paolo, Marcus vs Gabriele, Israrullah vs Djiby, Patricia vs Sylwia