SANDSTRÖM FÖLL OM WBA-VM I AUSTRALIEN; KEBBEH BOXAR LÖRDAG I TYSKLAND

apr 26, 2024
boXning
Utvandrade Växjö-tjejen Linn Sandström – sedan starten som professionell boxare 2020 bosatt i Waterloo, Sydney i Australien – gick i onsdags kväll upp mot argentinskan Clara Lescurat (nu 11-0/4 KO) om WBA-VM i super fly/lätt bantamvikt i Hordern Pavillion i Sydney, för ett första försök på ett VM-bälte. 32-åriga Linn har sedan tidigare erövrat WBA:s Inter-Continental titel och kvalade via denna och senaste segern – i Bangkok över Arisara Wisetwongsa – in till VM-chansen. Sandström (nu 8-3-2/2 KO) gjorde en tapper insats, men blev över tid numret för ’liten’ mot den vassa damen från Buenos Aires, som enligt samstämmiga rapporter gjorde en lysande match och imponerade stort. Efter full distans dömdes matchen med klara siffror till Lescurat (99-91, 97-93, 100-90).
Sandstrom, som hon heter i Australien, boxar givetvis på Australiensisk licens, då hon bor permanent ”down under”. Hon har emellertid varit hemma i Sverige och (kort) gästboxat på Armand Krajnc tävling i Malmö i maj förra året.
En andra svensk som denna Fight week äntrar ringen är Alingsås Tijan Kebbeh (5-3-2/3 KO) som nu på fredag reser ner till Tyskland, där han i Artland Arena i Quakenbrück utanför Bremen möter rutinerade men högst ojämne, i Tyskland bosatte, bosniern Benjamin Skender (6-35/4 KO) i en 4-rondare på en elva matcher stor tävling, arrangerad av huvudmatchboxare Kambris Rahmani, som möter Almir Skrijelj om WBF-VM i lätt tungvikt. Segraren där är en potentiell framtida motståndare till Oscar Ahlin. Tijan Kebbeh gör sin första match på över 11 månader, så det får lite av comeback-karaktär, denna kamp i supermellanvikt. Skender är en rutinerad räv, som dock numera förlorar allt som oftast; just nu på sex raka nederlag. Det är en man vi känner väl från tidigare besök i Sverige; han mötte Rocco Wadell i Haninge 2017 och senare samma år Ahmed Rossi i Katrineholm, båda TKO-förluster. Men det kan bli en tuff nog uppgift för Kebbeh, och ett potentiellt ’krig’ över den korta distansen. Den 192 cm långe Kebbeh har dock fördel i främst räckvidd mot den 15 cm kortare Skender. Matchen går alltså på lördag kväll. Rapport kommer.