SAUERLAND söker för titelmatch i Nyköping

jun 03, 2015
admin
erik skoglund

Erik Skoglund

Promotor Team Sauerland har lämnat in ansökan om arrangemang i Nyköpings Arena den 19/9, med huvudmatchen Erik Skoglund (22-0/11 KO) i försvar av sin IBF Intercontinental Title mot Ukrainas Oleksandr Cherviak (15-4-1/5 KO) över titeldistansen 12 ronder.
Man påpekar i ansökan att det man siktar på är en milstolpe i svensk professionell boxning och den första riktigt tunga (manliga) matchen på svensk mark sedan 1969. Man är hoppfull om framgång med sin ansökan – och prokommissionen går nu på måndag vidare med sin formella ansökan om förlängd matchtid till Kampsportsdelegationen/Länsstyrelsen i Örebro.
Den i proffsringen obesegrade Skoglund kommenterar i pressrelease ansökan och kommande tävling på hemmaplan i Nyköping: ”Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse – jaghar sedan jag började boxas haft målet att föra hem proffsboxningen till Sverige, och vi har inte haft en match på denna nivå i Sverige sedan 1968. Och på min hemmaplan dessutom. Arenan ligger två minuter från mitt hem. Det kommer att bli en mäktig support inte bara från Nyköping utan hela landet!”
Oleksandr Cherviak är en rutinerad herre trots två matcher mindre i protokollet än Erik själv. Han är officiell utmanare om EM-titeln i lätt tungvikt – där nu mästare Igor Michalkin ger fransmannen Patrick Bois chansen först – och i den därmed uppkomna tidsluckan utnämnde så IBF Cherviak till utmanare versus Skoglund. Cherviak utmanade Nadjib Mohammedi ’13 om WBA:s kontinentala titel – en match han fick bryta efter 6 ronder; märk väl Mohammedi är nu utmanare till Sergey Kovalev om VM (WBA/IBF/WBO-titlarna) i Las Vegas den 25/7. Cherviak utmanade också i juli i fjol den nye WBA/Cont-mästaren Robin Krasniqi (som sedan gick vidare till VM-match mot Jürgen Braemer) och förlorade på poäng efter en riktigt tuff insats. Ukrainaren ser detta som tredje gången gillt. Han är ingen ”killer” i ringen, men han är en mäkta tuff krigare. Han har besegrat flera riktigt bra boxare, som Artem Redko, Vitaly Rusal och inte minst Dustin Dirks, som han stoppade och bra nära gjorde slut på karriären för.
Men först, innan det de facto blir tal om kamp, skall den politiska överhögheten ha sitt säg om ärendet. Prokommissionen har gjort sin analys och tillstyrkt kampen. Det är dags för en komplett herrmatch i Sverige. Spännande tider följer.