SAUNDERS SLOG KLART LEMIEUX; VARGAS COMEBACK ..

dec 17, 2017
boXning


I den starkt före match ”upphettade” drabbningen mellan WBO-VM-kungen Billy Joe Saunders (26-0/12 KO) och stentuffe kanadensaren och förre mästaren (IBF) David Lemieux (38-4/33 KO) i mellanvikt i Place Bell i Laval, Quebec i Canada på lördagsnatten hjälpte hemmaplan föga utan den försvarande mästaren stod för en briljant taktiskt genomförd match och vann rond efter rond genom att helt enkelt boxa ut utmanaren, undvika hamna i slagväxlingar och plocka poäng via rappa slag på distans och på snabba fötter ständiga förflyttningar, varför det blev en enahanda och mycket klar seger för den brittiske kungen. Domarsiffrorna skrevs till 120-108, 117-111, 118-110. Efteråt var Billy Joe överlycklig över en imponerande seger på bortaplan.
Saunders: ”Jo, jag hör att publiken buar men det är för att jag spöade upp deras favorit ordentligt. Jag kom inte över hit för att få stryk och jag är ett annat ’djur’ numera. Jag ville läxa upp Lemieux och visa min klass .. Canelo, nu vill jag ha dig!”
Lemieux: ”Jag kunde inte boxa på topp. Från andra ronden kunde jag inte använda vänsterhanden riktigt. Han smet ju bara undan och jag hade svårt landa mina slag. Men det är väl hans strategi att smita istället för att fightas, och vill du vinna så, så grattis då.”

Tidigare, på fredagen, gjorde förre VM-kungen (WBO) i weltervikt Jessie Vargas (28-2/10 KO) sin comeback till ringen, sin första match sedan han förlorade VM till Manny Pacquiao (som sedan dess förlorat till Jeff Horn) för 13 månader sedan, och det gjorde han i Pioneer Event Center i Lancaster, Kalifornien, mot Aaron Herrera (33-8-1/22 KO) och tog en ensidig poängseger över 10 ronder, hade Herrera i golvet i sjätte, vann en ’shutout’ med 100-89 x 3.

Två skrällar på cardet tog fokus från Vargas: James Jamal (22-1/10 KO) slog ut favoriten Diego Chavez (26-3-1/22 KO) med en vänsterkrok i tredje i en welterviktsfight av kval-karaktär, KO 3; och showen stals av lätta

welterviktaren John Molina (30-7/24 KO) och Ivan Redkach (20-4-1/16 KO) i en thriller som seglar upp som en kandidat till ’Fight of the Year’ – Redkach sänkte Molina i slutet av andra ronden, men denne kom tillbaka som en furie och slog ner Redkach i tredje och slog ut honom i fjärde ..!

Två betydande dam-matcher avverkades också under fredagen. Det var dels Maria Celia Roman (11-4-1) som försvarade sin IBF-VM-titel i bantamvikt i Estadio Aldo Cantoni i San Juan i Argentina mot Ana Maria Lozano (14-7-1/11 KO) via en seger på DQ (diskvalifikation) i andra ronden. Och i Merthyr Leisure Centre i Merthyr Tydfil i Wales möttes Ashley Brace (7-0-1/3 KO) och Melania Sorroche (13-2-2/2 KO) om den vakanta EM/EBU-titeln i bantamvikt – och den slutade, till sist efter stort palaver pga en felannonsering (Sorroche först utropad segrare), med ett oavgjort resultat ..! Domarsiffrorna blev 97-93, 94-96, 95-95 = draw. DE får göra om alltihop igen!