SCHAEFFER/SAUERLAND SKAPAR WORLD BOXING SUPER SERIE

mar 11, 2017
boXning

IMG_2772På torsdagen tillkännagavs skapandet av en ny serie turneringar för proffsboxare med en total prissumma på 50 miljoner dollar. Det är promotorerna Richard Schaeffer och Kalle Sauerland som nu introducerar denna nya tävlingsform, vars organisering leds av nybildade schweiziska bolaget Comosa AG, där huvudägarna är marknadsföretaget Highlight Event & Entertainment, nordiska mediajätten MTG och boxningsföretaget Team Sauerland.
Turneringsformen kallas ’World Boxing Super Series’ och sägs ”komma förändra sporten fundamentalt och skall rulla kontinuerligt genom året och förmedla den bästa boxning som kan skådas”, enligt Comosas talesman Roberto Dalmiglio. Alltsammans skall gå igång i september månad 2017 och i första omgången omfatta två ännu inte preciserade viktklasser, där de 8 bästa tillgängliga boxarna i varje viktklass bjuds in i en utslags-turnering – i fyra kvartar, två semis och en final / totalt sju matcher per viktklass, som kommer att gå som 14 huvudmatcher under en säsong. Alla de fyra stora organisationerna (WBC, WBA, IBF, WBO) kommer att erbjudas möjlighet att delta med sina mästare. Comosa samarbetar med Muhammad Alis familj och det slutgiltiga priset, ’The Muhammad Ali Trophy’ kommer att tilldelas slutsegraren.
De fyra främsta startande – förhoppningsvis respektive organisations VM-kung kommer att seedas i var sin kvart. Vilka viktklasser WBSS inleder med kommer att tillkännages på en stor TV-sänd lottnings-gala, där matchplanen redovisas, i juni. Därefter går kvartarna under september och oktober, semifinalerna i januari och februari och finalerna i maj 2018.
Kalle Sauerland presenterade trofén och beskrev samarbetet med Alis familj; MTG:s Matthew Hooper strök under att det fanns stora prispengar att vinna och för slutsegraren betydelsen att bli viktklassens klara #1; Schaeffer poängterade att alla stora sporter har en World Series och att nu får äntligen boxningen sin.