SEX FÖRMATCHER TILL YIGIT-MARTIN; ROCCO & LEON PRESENTERAS

sep 28, 2017
boXning

Den stora EM-fighten mellan Anthony Yigit och Sandor Martin backas upp av sex förmatcher på ett relativt udda sätt – samtliga sex presenterar ny svensk talang på frammarsch och samtliga går därvid 4-rondersmatcher. Normalt finns på en stor gala som detta någon 8- och 10-ronders match men med Mikaela Laurén inbokad för VM-kamp mot Cecilia Braekhus och Otto Wallin skadad och Klara Svensson med förhinder, så har man istället löst förmatcherna med att ta in det nya kopplet unga, hungriga fighters i nog så tuffa matcher om än på förmatch-nivå.
Vi har tidigare tittat på Hampus Henriksson vs Adam Bashanov, Robin Safar vs Ondrej Budera, Red1 Kaya vs Jan Pasajev och Oliver Flodin i debut mot Richard Hegyi – nu kommer vi till resterande två förmatcher.

Det är dels Rocco Wadell (3-0/2 KO) som i supermellan tar sig an en tuffing från Tjeckien vid namn David Bauza (4-5-3/2 KO), således 11 matcher rutinerad om än med ett splittrat record, och han kommer med en alldeles färsk seger från förra helgen och blir ett hyggligt test på Timrå-grabbens förmåga och status. ”Nu hoppas jag verkligen att jag får något att ta tag i”, säger Rocco, ”efter den snopna segern senast, då motståndaren Goran Susevic vek ner sig direkt efter första träffen. Jag vill ha en tuff fight, ett riktigt jobb och den här Bauza verkar ha både rutin och tuffhet. Det ska bli fight!”

Och det är dessutom Leon Chartoi i proffsdebut, i kvällens inledande kamp. Chartoi tänkte de facto bli proffs för fyra år sedan men ångrade sig i sista stund och gick tillbaka till en ny satsning mot OS, en efterlängtad start som tyvärr smet undan för honom. Leon är 28 år gammal och har en amatör-karriär på över 140 matcher med JSM och fyra SM (2010, ’11, ’14, ’15), tre Nordiska mästerskap och var vår man på VM ’09, EM ’10 & ’11, VM ’11, EM ’15, OS-kvalet ’16 – en av våra allra mest rutinerade grabbar, när han nu tar steget över till proffs och börjar på ny kula. Han debuterar mot en 33-årig ungrare vid namn Attila Sandor, som kommer med ett ganska hyggligt record på 4-2/3 KO och en omfattande amatörkarriär dessförinnan, ingen direkt lätt första uppgift således, men en klart spännande start.