SHIELDS-DICAIRE TOPPAR ’TUNN’ VECKA..

mar 04, 2021
boXning

Vi befinner i en relativt tunn Fight week utan stora dramatiska titelfighter till helgen .. med ett undantag vilket förlagts till fredag natt i Dort Financial Center i Flint, Michigan, USA .. ett mindre sannolikt boxningscentrum men numera på tapeten enkom för Claressa ”T-Rex” Shields räkning, och där den dubbla OS- och regerande WBC/WBO-VM-drottningen i super welter/lätt mellanvikt Shields (10-0/2 KO) tar sig an regerande IBF-VM-drottningen, kanadensiskan Marie-Eve Dicaire (17-0) i ett titelenande av högsta dignitet, och därav döpt till ”SUPERWOMEN” i ett Pay-per-view arrangemang som förväntas nå kvinnliga rekordsiffror. Ingen av damerna är någon KO-artist men båda två är utomordentligt skickliga och dominanta ’pressure’-fighters och båda är obesegrade i sina proffskarriärer. Det är ett prestigemöte av rang, om än ”T-Rex” kommer att bli odds-favorit.
De två har nu haft presskonferens inför media. Shields: ”Det är min karriär och jag tycker folk underskattar mig när jag talar om hur stor jag är. Men om jag inte själv sa hur stor jag är, skulle ingen i det här rummet kallat mig det, för ni begriper det inte. Endast de som verkligen är ’great’ begriper att de är det. Man kallade inte Muhammad Ali ”The Greatest” medan han var aktiv för att han snackade så mycket, och kallade sig det själv. Det är så jag känner mig. Muhammad Ali är den störste i alla tider och Claressa Shields kommer tvåa. Jag är den största kvinnliga boxaren genom tiderna och 98% av alla män skulle inte kunna besegra mig!” Dicaire: ”När jag blev världsmästare kändes det som ’är det här allt? Finns det inget mer?’ Sedan dess har jag fokuserat på att bli odiskutabel mästare i klassen. För mig blir det nu att få möta Claressa Shields min största chans i livet. Det är detta jag jobbat för hela min karriär. Mitt arbete, min svett och mitt blod har tagit mig hit, så ni må tro att jag kommer att ge 100% i ringen mot henne!”

I övrigt är inte veckan fylld av titelfighter – den ovan är den enda på VM-nivå – men den har dock några ordentligt intressanta möten på herrsidan, varav ett även det på fredagen, nämligen i H Arena i Nantes, Frankrike mellan OS-guldvinnaren och obesegrade proffset Tony Yoka (9-0/7 KO) och Joel Tambwe Djeko (17-2-1/8 KO) om Otto Wallins gamla titel, nu vakanta EU-titeln i tungvikt över 12 ronder. Det är framtidshoppet Yokas första titelfight. Märkligt nog boxar hans fru, Estelle Yoka Mossely (8-0/1 KO) semin på tävlingen mot Verena Kaiser (14-1/6 KO), 10 ronder i lättvikt. Lördagen är osedvanligt tom men det hålls en hyggligt intressant fight i Kentucky Center i Louisville, Kentucky mellan förre VM-kungen (WBA) Yuri Foreman (35-3/10 KO) och hans tidigare chefsparring och nu rival Jimmy ”Quiet Storm” Williams (16-5-2/5 KO) över 8 ronder i super welter/lätt mellanvikt. Dessutom har vi redan nu på torsdags natt en dito hyggligt intressant fight i lätt mellanvikt över 10 ronder i Municipal Boxing Gym i Guaynabo, Puerto Rico mellan den ukrainske sluggern Serhii Bohachuk (18-0/18 KO) och förre VM-utmanaren Brandon Adams (22-3/14 KO).