SHIELDS-GABRIELS, HAMMER-NELSON INVÄGDA; MURRAY-GARCIA REDO FÖR LÖRDAGEN …

jun 21, 2018
boXning

Idag på eftermiddagen ’Detroit time’ vägde boxarna inför fredagens stora show i Masonic Temple i Detroit in, efter de senaste dagarna massiva mediabevakning – och dagliga rapporter om ’slagläget’. De fyra kvinnliga mästerboxarna porträtterades uppställda med sina bälten, från vänster ovan utmanaren i WBC/WBO-VM i mellanvikt Tori Nelson, galans huvudattraktion Claressa Shields med sina två bälten i supermellan, så Hanna Gabriels med sina två bälte i lätt mellanvikt – de två senare damerna möts alltså om vakanta IBF/WBA-VM i mellanvikt, mitt emellan deras respektive tidigare viktklasser – och till höger Christina Hammer, med de två bälten hon sätter på spel mot Nelson.

Alla fyra vägde in planenligt. Shields och Gabriels på identisk vikt med ett par hg tillgodo på vikt-gränsen 72,6 kg, Hammer nästan likadant medan Nelson var drygt 1 kg under vikten. Allt klart för fight!  

 

Samtidigt stiger temperaturen inför lördagens främsta stora fighter: WBC-VM i super feather/lätt lättvikt i Merida, Mexico, där Miguel Berchelt försvarar mot argentinaren Jonathan Victor Barros, där nu den senare, sent ankommen till Mexico, hunnit få ett par dagars acklimatisering och båda är redo för start – invägning imorgon.

OCH i Europa laddas det ju stort för lördagens toppmöte i mellanvikt på O2 Arena i London där Martin Murray (36-4-1/17 KO) – som ju blev dumpad vid Billy Joe Saunders inställda WBO-VM-fight vid detta tillfälle – möter Roberto ”Amenaza” Garcia (41-3/24 KO) om WBC/Silver-titeln istället. Det är en spännande och avgörande match (VM-kval-karaktär) och TV-bevakas på båda sidor om Atlanten. Viaplay Fighting visar den live från kl 20.30 för oss nordbor. Garcia sa på pressmötet häromdan: ”Jag har alltid fått boxa på B-sidan och har gjort en karriär av att skapa ’upsets’. Jag trodde jag hade fighten mot Golovkin, men så blev det inte, och nu behöver jag den här fighten mer än Murray. Jag har mycket att kämpa för och kommer att gå hårt, så hårt det behövs, helt enkelt!” Murray: ”När Billy Joe drog sig ur vår fight, trodde jag fortfarande att det skulle bli match på lördag, så jag höll fokus, men när det nu blev en betydande match dessutom, så mycket bättre. Garcia är motsatsen till Billy Joe och jag kommer inte behöva leta efter honom. Jag har varit nära i mina titelchanser och har VM inom räckhåll och det gör mig hungrig och fast beslutsam att fixa jobbet på lördag!”