SHIELDS & GABRIELS SISTA FÖRBEREDELSER

jun 20, 2018
boXning

Claressa Shields och Hanna Gabriels höll igår öppna media ’workouts’ i Detroit inför sin stora VM-fight på fredag i Masonic Center i Detroit och båda såg skarpa ut på det lilla som avslöjades under respektive pass. Shields ses jobba med sin världsklass-tränare fd VM-kungen John David Jackson på bilden ovan. Båda talade också om sin syn på matchen vid pressmötet dagen innan.

 

Shields: ”Det har varit sju veckor av tuffa förberedelser. Jag har tagit ner mycket vikt men är nu nere på 160 pounds – det har varit mycket löpning och jobb och det var nytt för mig att behöva hålla fokus på vikten. Hon kommer säkert att använda det hon är bra på. Hon är bra på fötterna och stark upptill. Jag tycker hon saknar lite i snabbhet så hon kommer nog att ligga på kontring och försöka få mig till misstag. Jag tror hon underskattar min kraft. Hur bra hon än är som trefaldig mästare i lätt mellan, så är det här mellanvikt – och hon kommer upp i vikt. Jag är snabbare än hon, och större. Jag kommer ner i vikt. Jag är starkare, längre och skickligare. Jag boxar bättre än många män!”

Gabriels: ”Ni kommer att få se en teknisk och aggressiv fighter – det är enda sättet att boxa mot Claressa, för hon kommer så starkt till attack och boxar tufft, så man kan inte vara passiv mot henne. Man får riskera livet och det tänker jag göra. Hennes styrkor är uppenbara. Hon har utmärkt fotarbete, men jag vet inte om hon verkligen slår hårt, men hon är explosiv. Hon är säkert stark och har bra försvar. Hon håller sin distans och är så stor i kroppen, och jag så pass mycket mindre att jag måste riska lite. Hennes självsäkerhet är hennes styrka.”