SHIELDS OCH NELSON INVÄGDA

jan 12, 2018
boXning


Båda boxarna vägde igår kväll in all right och med marginal inför kvällens stora VM-fight i Verona, New York – en av de största damfighterna på många år – och båda två var efteråt inställda på seger i natt. Claressa Shields vägde in på 167 pounds, dvs drygt 4 hg under titelgränsen på 76,2 kg medan utmanaren, rutinerade Tori Nelson kom in ”lätt” på 75 kg jämnt. Matchen gäller både WBC & IBF-VM-titlarna i super mellanvikt. Matchen sänds över Showtime – vilket gör att damboxningen exponeras på ett sätt som sällan tidigare – vilket givetvis är kopplat till Shields meteor-lika karriär, där de två OS-gulden gjort henne stor och nu dubbel VM-drottning dessutom på bara fyra proffsfighter.
Claressa Shields: ”Jag har velat ha den här matchen länge, och att den nu går över Showtime är härligt! Jag har velat ha henne för hon är obesegrad över 20 proffsmatcher (17-0-3) och är en bra fighter, en stjärna och hon tror att hon kan slå mig .. och jag vill bevisa att jag är bättre än alla andra där ute. Hon tror hon kan vinna och hon ska få sin chans. Nej, jag är inte orolig för något, egentligen – hon har mycket erfarenhet, men hon är ingen stor puncher och jag har hela min amatör-tid att falla tillbaka på. Hon har inget sånt! Jag vet att jag har allt att förlora .. men hon har kallat mig saker, bara för att jag får all den här uppmärksamheten, men jag ska visa henne och avsluta hennes karriär!”
Tori Nelson: ”Jag är här för att vinna och jag kommer från ett fantastiskt träningsläger. Jag är redo att ta över, redo att ’explodera’ och ta damboxningen till herrarnas nivå! Ni ska få se. Nej, jag vill inte prata om henne. Hon har sina OS-guld och nu VM-bälten, och alla ylar om henne som det största som hänt. I ringen får ni se, det är allt jag säger.”

Övriga boxare på cardet – sex herrmatcher, inklusive ryssen Apti Daptaevs USA-debut vs Garrett Wilson och 10-ronders fighten i super bantam mellan Jesse Angel Hernandez och Ernesto Garza – dock inte Christina Hammers USA-debut, som blev inställd – har vägts in.