SHIELDS SLOG HAMMER, OTTOS USA-DEBUT UTAN DOMSLUT, MUNGUIA VANN KNAPPT

apr 14, 2019
boXning

Claressa ”T-Rex” Shields (9-0/2 KO) enade inatt VM-titlarna i mellanvikt för damer (WBA/WBC/IBF/WBO/RING) då hon jobbade fram ett tämligen klart och enhälligt domslut över konkurrenten Christina Hammer (24-1/11 KO) i Boardwalk Hall i Atlantic City, New Jersey. Alla tre poängdomarna hade identiska 98-92, efter att Shields dominerat matchen nästan rakt igenom och hon är nu med all rätta odiskutabel mästare i viktklassen. När det kom till kritan hade inte Hammer någon lösning på Shields kompakta offensiv.  

På förmatchcardet USA-debuterade Sundsvalls Otto Wallin (20-0-1ND/13 KO) i en olycksalig historia mot Nick Kiser (21-4-1-1ND/6 KO) som slutade med ett ’No Decision’ efter att de två råkat skalla ihop illa redan i öppningsronden, med resultat att Otto fick ett cut på sidan av huvudet och Kiser ett cut över höger öga och amerikanen hävdade att han inte kunde se, varför matchen bröts och dömdes ’utan domslut’ ..! Snopet. Shit happens.

I WBO-VM-fighten i Monterrey, Mexico på lördagsnatten försvarade nya stjärnskottet Jaime Munguia (33-0/26 KO) sin VM-titel, för fjärde gången, men nu med blott liten marginal, över utmanaren Dennis ”Hurricane” Hogan (28-2-1/7 KO). Munguia var den som förde matchen, men Hogan boxades smart och lät sig inte fångas i trängda lägen och lyckades själv emellanåt snabbt kontra, och på det sättet närapå sabba Munguias stora ’homecoming’ till Mexico. Hans trägna jobb belönades dock med den marginal som behövdes för att försvara titeln. Domarna dömde 115-113, 116-112, 114-114.