Siffrorna för GGG vs Lemieux

okt 28, 2015
admin

imageI slutet av förra veckan dök siffrorna för den stora VM-fighten i Madison Square Garden i New York mellan Gennady ”GGG” Golovkin och David Lemieux upp; förutom det jätte-arrangemang det var i arenan – ”Boxningens Mecka” – så var detta första gången med pay-per-view-TV för Golovkin .. och det genererade riktigt hyggliga siffror.
MSG sålde ut, som redan rapporterats, med 20.548 åskådare – inte en biljett kvar – och intäkter på över 2 miljoner dollar. PPV gav därutöver mer än 170.000 ”buys” – över 15 miljoner dollar .. vilket inte är jättesiffror i de sammanhangen men naturligtvis en mycket god start. Golovkins manager & co-promotor för arrangemanget Tom Loeffler sade: ”Detta är vad siffrorna ger för handen nu, och vi hade naturligtvis gärna haft än större p-p-v-siffror, men det nådde de realistiska mål vi satte upp och sålde varenda biljett i MSG och slog deras intäktsrekord för ”merchandise” i boxningssammanhang, gav oss nytt sponsorsintäkts-rekord för GGG, det gav alla boxare som var med excellent ”exposure” och det förde GGG ännu ett steg närmare en helt enad VM-titel.”
Golovkin boxade på fast gage och fick 2 miljoner dollar (17 miljoner kr), Lemieux fick 1,5 m dollar medan främsta ”förmatchen”/semin (WBC-VM flugvikt) gav ”Chocolatito” Gonzalez ett gage på 250.000 dollar (2,1 m kr) och utmanaren Brian Viloria 100.000 dollar.