SISTA FÖRSNACK: LÄTTA TUNGVIKTSDUBBELN I NY & EM I TYSKLAND

mar 02, 2018
boXning

Det stundar en betydande lördag för den lätta tungvikten, på båda sidor om ”pölen”. I Madison Square Gardens Theater i New York är det som bekant dubbelgala i VM-fighter, och igår möttes kvartetten för ett sista försnack: det är Sergey ”Krusher” Kovalev vs Igor Mikhalkin om WBO-VM – de två står i centrum av bilden ovan – och Dmitry Bivol vs Sullivan Barrera om WBA-VM, som ses på flankerna.
Kovalev summerade situationen: ”Jag är glad att vara tillbaka i New York och MSG – det är min favoritplats just nu. Jag mötte Igor som amatör, då var jag kanske 17 år, och vi var vänner, men även vänner kan banka på varann och vara kamrater efteråt. Vi kommer att gå hårt åt varann på lördag; mitt mål är att försvara titeln, hans att försöka vinna den. Det kommer att bli en intressant fight!”
Mikhalkin: ”Vi kommer att ge er en underbar, spännande fight att se på!”
Bivol: ”Jag hoppas att vår fight blir en riktigt bra en och att folk blir nöjda efteråt.”
Barrera: ”Detta är en dröm för mig, att få boxa om en stor titel. Och jag tror att vi på lördag skall ge folk en verkligt bra fight!”
Det blir tuffare i ringen i båda fighterna än i försnacket.

SAMTIDIGT, eller snarare tidsmässigt något tidigare på dygnet, då detta sker i Stadthalle i Weissenfels, Tyskland, mötes regerande EU-mästaren i lätt tungvikt Serhiy Demschenko (18-11-1/12 KO) och Dominic Bösel (26-1/10 KO) om den efter avgångne Karo Murat vakanta EM-titeln (EBU) – en fight som sätter segraren i kontakt med yppersta världstoppen. Det är Bösels andra chans på EM, det var han som förlorade mot Murat i juli i fjol (Murat har ju nu valt att lämna EM-titeln och går efter IBO:s VM-bälte istället, vs Isidro Prieto i slutet av månaden) medan 38-årige Demschenko, efter många år som ”trial-horse” för de nya stjärnorna (föll på poäng mot Oscar Ahlin bl a), via EU-titeln, erövrad ifjol, nu kom till högsta pinnen. Ikväll väger de in. Igår lämnade de korta budskap till fans och media.
Bösel: ”Jag känner press, jag måste vinna, annars är man fort borta i den här branschen. Men efter att förlorat mitt första försök vill jag verkligen ta chansen nu, åstadkomma nåt riktigt bra och vinna den traditionella EM-titeln hem till Tyskland!”
Demschenko: ”Min motståndare är stark – och ju starkare motstånd desto större seger för mig!”

et stundar en betydande lördag för den lätta tungvikten, på båda sidor om ”pölen”. I Madison Square Gardens Theater i New York är det som bekant dubbelgala i VM-fighter, och igår möttes kvartetten för ett sista försnack: det är Sergey ”Krusher” Kovalev vs Igor Mikhalkin om WBO-VM – de två står i centrum av bilden ovan – och Dmitry Bivol vs Sullivan Barrera om WBA-VM, som ses på flankerna.
Kovalev summerade situationen: ”Jag är glad att vara tillbaka i New York och MSG – det är min favoritplats just nu. Jag mötte Igor som amatör, då var jag kanske 17 år, och vi var vänner, men även vänner kan banka på varann och vara kamrater efteråt. Vi kommer att gå hårt åt varann på lördag; mitt mål är att försvara titeln, hans att försöka vinna den. Det kommer att bli en intressant fight!”
Mikhalkin: ”Vi kommer att ge er en underbar, spännande fight att se på!”
Bivol: ”Jag hoppas att vår fight blir en riktigt bra en och att folk blir nöjda efteråt.”
Barrera: ”Detta är en dröm för mig, att få boxa om en stor titel. Och jag tror att vi på lördag skall ge folk en verkligt bra fight!”
Det blir tuffare i ringen i båda fighterna än i försnacket.

SAMTIDIGT, eller snarare tidsmässigt något tidigare på dygnet, då detta sker i Stadthalle i Weissenfels, Tyskland, mötes regerande EU-mästaren i lätt tungvikt Serhiy Demschenko (18-11-1/12 KO) och Dominic Bösel (26-1/10 KO) om den efter avgångne Karo Murat vakanta EM-titeln (EBU) – en fight som sätter segraren i kontakt med yppersta världstoppen. Det är Bösels andra chans på EM, det var han som förlorade mot Murat i juli i fjol (Murat har ju nu valt att lämna EM-titeln och går efter IBO:s VM-bälte istället, vs Isidro Prieto i slutet av månaden) medan 38-årige Demschenko, efter många år som ”trial-horse” för de nya stjärnorna (föll på poäng mot Oscar Ahlin bl a), via EU-titeln, erövrad ifjol, nu kom till högsta pinnen. Ikväll väger de in. Igår lämnade de korta budskap till fans och media.
Bösel: ”Jag känner press, jag måste vinna, annars är man fort borta i den här branschen. Men efter att förlorat mitt första försök vill jag verkligen ta chansen nu, åstadkomma nåt riktigt bra och vinna den traditionella EM-titeln hem till Tyskland!”
Demschenko: ”Min motståndare är stark – och ju starkare motstånd desto större seger för mig!”