SISTA TRÄNINGEN I NORGE FÖRE VM-FIGHTEN

okt 19, 2017
boXning

Under onsdagen hölls sista träningspassen – öppna för media – i shoppingcenter i Oslo inför lördagens stora VM-fight i Oslofjord Convention Center i Stokke mellan Cecilia Braekus och Mikaela Laurén. Båda boxarna gjorde lättare jobb, slog på plattor mot sina respektive tränare Jonathan Banks och Wally Munteanu och försäkrade sig redo för fighten. Det faktum att ännu en hel del biljetter är osålda till Convention-hallen – med plats för 6.000 åskådare – har tolkats som att det måste slås på reklamtrumman in i det sista, men med tanke på att själva arenan ligger nere i Oslo-fjorden invid Tönsberg gör att måhända TV-alternativet med PPV-köp är starkt konkurrerande. Ställd inför frågan om hon inte säljer ut arenan den här gången – vilket Braekhus i princip har gjort de tidigare gångerna på hemmaplan – svarade VM-drottningen: ”Laurén kommer att få stryk oavsett om det är inför 10 eller 10.000 åskådare”. Så laddningen finns onekligen där.
På galan boxar ytterligare två svensklicensierade boxare, dels Joanna Ekedahl (1-0) som möter tuffa brittiskan Hannah Rankin (2-0) i lätt mellanvikt/super welter – Joanna är ju en av Cecilias främsta sparringar, men får här en grannlaga uppgift; och dels är det isländskan Valgerdur Gudsteinsdottir (2-0) som boxar på svensk licens och här får ta sig an kampsportstjärnan Domenika Novotna från Tjeckien. I enda manliga matchen på galan möter Simen Nysaether (1-0) i tungvikt Sinan Baran (1-1). Övervakande boxningskommission är som tidigare på First Lady Promotions tyska BDB.

Märkligt nog hålls samma lördag ytterligare en proffstävling i Norge, nämligen i Skien, där Melhus Promotion arrangerar med Kevin Melhus (2-0) i cruiservikt mot Dariusz Skop (6-2) och en trio debutanter samt en EM-match (EBU) i super feather/lätt lättvikt för damer mellan Katharina Thanderz (6-0) från Spanien och Maria Semertzoglou (6-2) från Grekland – detta möjliggörs av att det här är första arrangemanget i Norge under Norges Professionella boxningsförbund.