Skoglund avgår som EU Champion!

okt 09, 2014
admin

SkoglundBlott dagen efter att EBU utsåg Erik Skoglunds nästa utmanare om EU-titeln – den tuffe men begränsade polacken Pawel Glazewski (record: 23-2/5 KO) – så bekräftade idag EBU att svensken avgår som EU-mästare!

Detta beslut kom tämligen överraskande. Erik var ju aktuell för EM-match mot Europamästaren Igor Michalkin, Ryssland, men Sauerland Promotions gick i förra veckan ut och deklarerade att Skoglund skulle sikta in sig på en av VM-titlarna i lätta tungviktsklassen under år 2015 – ett vackert sätt att säga att man jobbar ”runt” EM-titeln. De flesta av de topprankade namnen har nu liksom Skoglund tackat nej till ett möte med Michalkin, och till sist blev det tidigare 7:e rankade Hakim Chioui, Frankrike som nu får och tar chansen.

I sin senaste seger – den över Stefano Abatangelo i Köpenhamn i september – vann Erik även IBF:s då vakanta Inter-Continental titel och den behåller han, för att försvara framöver. Den kan fungera som inkörningsväg att ta honom till en kommande VM-titelutmaning.

Samtidigt höll idag Sauerland presskonferens i Berlin, där man presenterade sin nya TV-partner, då man ju nu lämnar ARD efter många års gemensam satsning. Istället blir det framöver SAT.1 som blir den nya partnern, med åtta tunga event inplanerade under 2015. Denna satsning skall göra SAT.1 till den ledande boxningskanalen i Tyskland; det finns nu också ännu inte identifierade planer på en ren boxningskanal 24/7 i ProSiebenSAT.1 – hela detta nya upplägg torde dock inte påverka avtalet med kanal 10 för Norden och Nordic Fight Night .. snarare nu så att även Tyskland får större del av det utbudet.
Någon form av uttalande av Erik Skoglund väntas inom kort, visavi EU-titeln & framtiden.