SKOGLUND AVSLUTADE FIN BOXNINGSGALA MED CRESCENDO-SEGER!

dec 10, 2016
boXning

img_1744img_1742Erik Skoglund (26-0/12 KO) gjorde en utmärkt match mot stentuffe Timy Shala (21-2-1/8 KO) i avslutningsmatchen vid fredagens boxningsgala i Rosvalla Arena i Nyköping – och kunde sätta punkt för hela tillställningen med en dundrande KO-seger i ett crescendo av känslor, lyckorus och triumf inför en jubelvrålande tvåtusenhövdad publik!
Matchen blev både tightare och ruffigare än väntat med en hel del närkampsbök – vilket ledde till ett antal ofrivilliga skallningar med ’cuts’ som följd – blandat med stundtals briljant boxning på distans och blixtrande slagväxlingar. Erik hade inledningsvis problem med avståndet till Shala och kosovo-österrikaren kunde plocka några rondsegrar under första halvan av fighten på egen stark offensiv men successivt etablerade svensken sin fina vänsterjabb och kunde bygga en liten men betryggande poängledning. Shala plockade hem sjunde ronden men sen kom Skoglund allt starkare, och trots att han nu hade cuts uppe i huvudet, på kinden under höger öga och vid vänster ögonbryn (alla små och hanterbara) medan Shala hade ett fult cut i pannan mellan ögonbrynen som störde en del, så ledde Erik klart hos alla domarna efter tio ronder (97-93, 98-93, 99-91) och motståndaren var då sliten. I elfte kom Erik ut och ökade pressen ytterligare och efter 1.06 slog han in en vass kombination som fällde Shala raklång på rygg. Hallen exploderade i ett vrål utan dess like medan österrikaren krånglade sig upp, klängde sig kvar i matchen men fälldes på nytt under hård press efter ytterligare en halvminut men tycktes sedan kunna komma undan att krossas .. men fälldes till slut en tredje gång, varvid excellente ringdomaren Mikael Höök bröt på tiden 2.51 – KO! Varpå Nyköpingssonen kunde utropas till ny WBA/International-mästare.
Det hela blev till en massiv triumf för Skoglund, vilket nu öppnar för en VM-fight – WBA/regular vs Nathan Cleverly – till våren, och även om de förhandlingarna skulle strula har han positionen som officiell utmanare till lätta tungviktstiteln hos EBU, alltså EM mot Robert Stieglitz. Skoglund kan nu ta en välförtjänt jul & nyårs-ferie medan förhandlingarna om en tung titelfight fullföljs.

img_1743

Kvällens andra titelmatch gällde SM-titeln i lätt tungvikt och även detta blev en dramatiskt tuff fight mellan Naim Terbunja (nu 10-2/1 KO) och Sven Fornling (11-1/6 KO), där Linköpingsgrabben Terbunja startade bäst och med en vass, taktiskt perfekt första rond kunde dominera Malmögrabben. Men i andra visade Sven en underbar kyla och tajmade Naim rätt och började få utdelning för sina korta välplacerade krokar och vände på utvecklingen med en knapp rondseger ..och från tredje ronden etablerade han dominans och tog varenda rond av de följande medan Terbunja blev allt mer sliten, klart trött från fjärde, kämpade ursinnigt tappert en bitter kamp mot en hotande katastrof, höll sig på benen men med yttersta nöd ända fram till avslutande åttonde ronds sista gonggong. Fornlings seger skrevs till 79-73 hos samtliga domare. Ringdomare var Åke Johansson som gjorde ett starkt jobb.

 

img_1746

Mikaela Laurén (28-4/13 KO) kom tillbaka till ringen här i Nyköping – efter förlusten mot Klara Svensson (som nu jobbade som expert i TV-studion) senast – och hamnade i en riktigt tuff fight mot Szilvia Szabados (14-8/5 KO), en ursinnigt kämpande ungerska som verkligen kom till fight, och i de inledande omgångarna hade ”Destiny” problem med att läsa motståndet, men när hon väl började tajma Szabados rätt prickade hon in den ena rungande högern efter den andra .. och i fjärde ronden var ungerskan i klart bryderi, i den femte golvades hon men klarade räkningen precis i rondslutet, men överväldigad direkt i upptakten av sjätte bröt ringdomare Håkan Sindemark in och stoppade matchen – tid 0:17 – vilket var riktigt och korrekt även om ungerskan protesterade vilt.
Hampus Henriksson (3-0/1 KO) kom tillbaka efter en längre layoff, golvade snyggt och styggt sin motståndare polacken Przemyslaw Binienda (2-9/2 KO) efter en knapp minut av första ronden och även om han sen släppte in motståndaren i matchen igen så snickrade hem en mycket klar och säker poängseger över 4 ronder (40-35 x 2, 39-36). Det var en bra arbetsseger.
Och i den inledande kvinnliga 6-rondaren var Patricia Berghult (5-0/1 KO) vida överlägsen en tapper men helt utboxad ungerska vid namn Monika Antonik (1-1), där Höllviken-tjejen inte förlorade en bråkdel av matchen ens, och nu måste upp på nästa nivå av motståndare framöver.
På det hela taget var det en riktigt fin boxningstävling, trots det förkortade programmet – där ju Otto Wallins match fick brytas ut pga ny motståndare och flyttas till Bulgarien och Daniel Hartvigs match utgå på grund av influensa – och den entusiastiska publiken fick verklig valuta för biljettpriset.