SKOGLUND DOMINERADE CHERVIAK TOTALT!

sep 21, 2015
admin

645@702600Inför en jublande och synnerligen entusiastisk publik på över 5000 personer i Rosvalla Ishall i Nyköping på lördagskvällen besegrade Erik Skoglund utan prut sin utmanare Oleksandr Cherviak över 12 ronder om IBF/IC-titeln i lätt tungvikt.

Erik tog kommandot direkt från start och dominerade rond för rond med en kliniskt perfekt genomförd match, inte ett misstag; metodiskt, lugnt och effektivt höll han ukrainaren på avstånd med jabben och levererade kombinationer som tog, och när väl Cherviak kom tätt inpå neutraliserade han honom kallt och tog inte emot mycket, i en match som han kontrollerade från start till mål. Utmanaren fick regelrätt stryk och det var snart uppenbart att han inte skulle kunna hota om segern, men heders till 6003Cherviak att han aldrig gav slaget förlorat och gav allt han hade kvar i sista ronden, som var matchens bästa (!) .. och den enda rond han gjorde helt jämn och faktiskt fick ena domaren med sig i.

 

 

 

 

645@701Ringdomare Shada Murdaugh hade ett relativt lätt jobb att styra en genomgående fair fight, och poängdomarna Timo Habighorst (GER), Beat Hausammann (SWI) och Åke Johansson (SWE) hade inte svårt addera en nära ’shut out’ match: 120-108, 120-108, 119-109.

 

 

 

 

645@70Anthony Yigits tuffa 8-rondare mot fransmannen och förre EU-utmanaren Chaquib Fadli blev desto mer rafflande. Det var actionfylld och delvis riktigt spännande match, där den kortare, snabbare och effektivare svensken nästan konstant på attack framåt kunde vinna närapå alla ronder – två av domarna gav oavgjort i sjätte respektive sjunde ronden .. fram till den sista där Yigit de facto fick ner Fadli för räkning. Fransmannen hade emellertid en otrolig förmåga att komma tillbaka och svara efter kris. Domslutet var det dock inget snack om alls: 80-73, 80-71, 80-72 till Anthony.

 

168686205_338x225Otto Wallin på 108 kg mot Vladimir Goncharov på dryga 104 blev en intressant, tuff och riktigt hård tungviktsdrabbning över 6 ronder, där svensken kunde dominera hela vägen igenom utan att dock förmå försätta den starke ryssen i något som helst bryderi. Men det var en god match och en väldigt bra styrkemätare för Otto, som nu fick bevis på att han klarar jobbet på hög nivå; för första gången riktigt testad .. och för första gången tvungen att gå tiden ut över 6 ronder. Nästa gång torde han vara tillbaka på 8 ronders distans.

 

 

168666825_338x3042Kvällens bästa match, som spännande action betraktat, var tveklöst Sven Fornlings råtuffa ’nedmontering’ av konditionsstarke norrmannen Simen Smaadal över 6 ronder; Malmöpågen orkade än mer och skruvade upp tempot för varje rond, i synnerhet efter en hygglig fjärde av Simen, som var helt jämnt, och på slutet var det fara å färde för att Smaadal skulle gå ner, men han höll sig på benen och försökte ge igen in i det sista. Det blev en riktig krigarmatch och en lysande seger för Sven Fornling; siffrorna: 60-55 x 2, 60-54!

Debuterande Hampus Henriksson stod för en blixtrande KO-seger i rond 1 över bosniern Ivan sakic, där det var jämnt och hårt genom öppningsronden och båda höll sin position tills Hampus mycket överraskande landade sin långa vänsterhook och sänkte Sakic med 15 sekunder kvar av ronden. Han kom upp ostadig men tecknade sig klar med gardställning men ringdomare Håkan Sindemark räknade ut honom, på 2,58. Snacka om debut!

 

168618425_338x2251I de inledande matcherna gjorde Johanna Rydberg i flugvikt ett imponerande arbete mot förra EM-utmanaren i klassen Evgeniya Zlabotskaja från Ryssland. Det var skott mot ett mål, och hur tuff än ryskan var blev hon helt enkelt överkörd av svenskan som på bara 4 matcher nu etablerar sig i utmanarlistan till EM-titeln ..! Låt vara att hon än behöver mer tid och framförallt måste upp från denna 6-rondare till 8 inom inte alltför länge. Simon Henriksson, från samma Team Krajnc (liksom även Fornling), vann också övertygande i lätt mellanvikt efter att ha motståndaren Jakub Horvath i golvet redan i första ronden men sedan fått boxa hem en solklar poängseger. Och norrmannen Alexander Hagen i lätt tungvikt stoppade italienaren Alessandro Buriola i tredje ronden.

Det var en riktigt fin boxningstävling med en superb stämning och genomgående mycket bra boxning.