Skoglund försvarade EU-titeln; Yigit slog Bruun!

apr 12, 2014
admin

Nyhetsbild_38_Skoglund_vs_D´AgataErik Skoglund kom ut ur sitt EU-försvar i danska Esbjerg på lördagsnatten mot italienaren Danilo  D´Agata med förstärkta aktier … han dominerade stort kampen mot den avige motståndaren och kunde efter en någorlunda jämn inledning bygga ett stort poängförsprång och till sist stoppade han D´Agata i nionde ronden. Ringdomare Victor Loughlin hade då sett nog och bröt kampen på 2.57!

”Det var en bra match”, sa Erik efteråt,”D´Agata var besvärlig med en bra jabb och svår att komma åt. Men jag visste att ju längre det gick desto tröttare blev han och jag kunde knäcka honom. Jag är nöjd med att kunna stoppa honom!”

På förmatchprogrammet – i själva verket galans ”semi” – möttes danske Kasper Bruun (record 19-0-1 före fight) och vår svenske olympier Anthony Yigit, i den senares elfte proffsfight, om WBC Baltic-titeln i lätt welter. Bruun ledde kort kampen efter en momentan golvning av Yigit i andra ronden men övriga ronder, så långt det gick, dominerades av svensken. Matchen – utsatt till 10 ronder – kom olyckligt att kapas kort av en oavsiktlig skallning som efter sjätte ronden, med Bruun kraftigt blödande (ögonbryn) måste stoppas, varefter man gick till tekniskt domslut med den poäng-ställning som då rådde. Därvid vann Yigit med 58-56 x 2, 58-55. Och därmed tog Anthony sin tionde seger utöver den oavgjorda match han har.

”Det var inte riktigt så jag ville vinna”, sa han efteråt, ”men jag är övertygad om att hade matchen kunnat gå vidare hade jag stoppat honom – jag var den bättre boxare. Vill han ha en returkamp så får han det .. men jag tror inte han vill.”

På övriga programmet överkom den store brittiske tungviktaren David Price en chockartad golvning mot Ondrej Pala innan han kunde vinna på KO; dito vann britten Andy Lee med nöd och näppe över Frank Haroche Horta, och norrmannen Andreas Evensen förlorade knappt på poäng i sin comeback mot tuffe Kakhaber Avetisian efter en tät fight.