SKOGLUND FÖRSVARAR IBF/IC MOT DEREK EDWARDS 19/12

nov 02, 2015
admin

imageimageSå är det stora saker på gång igen! Det blir ytterligare en Sauerland-tävling i Sverige i år, nämligen den 19/12 och åter i Nyköpings stora hockeyarena och Erik sätter sin IBF/Intercontinental-titel på spel mot starke amerikanen Derek ”Black Lion” Edwards (27-5-1/14 KO). Edwards är givetvis mest känd för oss svenskar för den elaka blixt-KO han slog på våran Badou Jack i en kvalmatch i februari förra året i New York – sedan dess har ju dock Badou kommit tillbaka mycket starkt och vunnit WBC-VM i supermellanvikt. Edwards gick från den segern direkt in i VM-kval mot Andre Dirrell, som han förlorade på poäng över 12 ronder och därefter i titelmatch om WBO/International mot Gilberto Ramirez, som han också förlorade på poäng.
Edwards har på sin meritlista imponerande segrar över Kippy Warren och Carl Daniels, vann WBA-NABA-titeln 2009-11 via seger över Anthony Greenidge och håller oavgjort mot VM-utmanaren Anthony Hanshaw förutom TKO-segern över Jack. Han är en tidigt i sina matcher mycket farlig man men mer möjlig att slå över distans. Det blir en spännande uppgift, men Skoglund känner sig lugn; han säger till media: ”Edwards är en väldigt skicklig fighter som har mycket kraft i slagen men jag är den bättre boxaren. Jag har mött hårdslående motståndare tidigare och är inte orolig för att bli träffad. Min haka kommer att tåla Edwards slag och jag är säker på att jag har vad som krävs för att besegra honom”.
Erik Skoglund själv är uppe i 23-0/11 KO. Matchen är nu anmäld in till Kampsportdelegationen med begäran om 12 ronders distans. Tävlingen är satt till Rosvalla hockeyarena och är tänkt att ha ca 8 proffsmatcher.