SKOGLUND GÅR MED I WORLD BOXING SUPER SERIES

jun 29, 2017
boXning


Det ena stora boxarnamnet efter det andra adderas nu dag för dag till World Boxing Super Series – den stora utslagsturnering som arrangeras av promotion-gruppen Comosa (där Sauerland, Shaefer, Dalmiglio mfl ingår) och som också benämns ’Mohammad Ali Trophy’, och som i sin första omgång kommer att omfatta 16 av världens bästa boxare i två viktklasser: cruiservikt och supermellanvikt, med åtta stjärnor i vardera viktklassen/turneringen. Det handlar om en utslagsturnering där den första omgången i form av fyra kvartsfinaler/viktklass skall betas av i september/oktober månader, därefter kommer semifinalerna att avverkas i början av nästa år och de två finalerna i maj 2018. Därefter kommer nästa två viktklasser att iscensättas osv.
Turnering kallas ”The Greatest Prize in boxing” .. segraren får The Mohammad Ali Trophy .. och en försvarlig summa pengar, ännu att spikas definitivt. Den slutliga lottningen av hur de åtta kommer att paras görs på en stor gala-tillställning i Monacos Grimaldi Forum den 8/7.

Än så länge vet man inte exakt hur sammansättningen av de två viktklasserna kommer att gestalta sig – ursprungstanken var/är att världsmästarna i respektive klass och deras främsta utmanare skall starta, och att slutresultatet av turneringen därmed skall ge en verklig VM-kung. Riktigt så kommer det näppeligen att bli, men redan nu vet vi att besättningen i cruiservikt ser mycket god ut och några tunga namn har aviserats i supermellan.
Onsdagens skörd blev med svenska ögon sett högintressant då förutom högt rankade Jamie Cox (22-0/12 KO) från England tillkännagavs också att ”nya” supermellanviktaren Erik Skoglund (26-0/12 KO) från Nyköping och Sweden kommer med in i turneringen. Detta blir den tuffe svenskens start i sin nya viktklass!
Skoglund säger i ett pressutlåtande: ”Jag är ivrig att få visa vad jag går för redan i denna första säsong av World Boxing Super Series .. det betyder allt för mig, och jag kan inte vänta på att få visa vad jag kan åstadkomma mot de allra bästa där ute. Att få boxa om det största pris som finns, The Mohammad Ali Trophy, det är så bra att jag nästan inte kan beskriva det!”
Roberto Dalmiglio, Comosa´s ordförande: ”World Boxing Super Series har lovat att leverera en blandning av mästare och starka utmanare och vi kommer att leva upp till det!” Kalle Sauerland, Comosa´s boxningschef: ”Det fordras verkligt mod att äntra WBSS, då kvaliteten på motståndet kommer att bli det tuffast tänkbara, och dagens två startande (Skoglund och Cox) kommer med sina obesegrade records redo att tackla klassens mästare, det säger allt. Och det säger att alla fans där ute kommer att få uppleva den häftigaste turnering tänkas kan.”

Hittills ser startlistan ut som följer:

CRUISERVIKT:
 Yunier Dorticos (21-0/20 KO), WBA/Interim World Champion
 Murat Gussiev (24-0/17 KO), IBF World Champion
 Mairis Briedis (22-0/18 KO), WBC World Champion
 Krzysztof Wlodarczyk (53-3-1/37 KO), f d IBF/WBC World Champion
 Marco Huck (40-4-1/27 KO), f d WBO World Champion
 tre man till att tillkännages

SUPER MELLANVIKT:
 George Groves (26-3/19 KO), WBA World Champion
 Erik Skoglund (26-0/12 KO)
 Jamie Cox (22-0/12 KO)
 fem man till att tillkännages