SKOGLUND: HOPKINS ÄR INOM RÄCKHÅLL!

sep 11, 2014
admin

SKoglund vs MockSveriges främsta boxningsstjärna av idag Erik Skoglund (20-0-0/11 KO) förbereder sig som bäst för sitt närstående försvar av EU-titeln mot Stefano Abatangelo (18-3-1/6 KO) i Tap1 i Köpenhamn nu på lördag kväll, den 13/9. Matchen gäller samtidigt IBF:s internationella titel, och en ny seger skall därmed föra honom ytterligare ett steg närmare den fruktade IBF-världsmästaren Bernard Hopkins.

Erik snackar om just ämnet Hopkins med Sauerland Promotions pressansvarige Edward Roff i senaste pressutskicket och säger oblygt: ” Hopkins kan inte bli kvar för evigt, men jag tror att han kommer att boxas ända tills han förlorar. Det är otroligt att han strax fyller 50 år, man kan inte tro det vare sig man ser på hans fysisk eller hans reflexer.”
”Det vore verkligt cool att möta Hopkins; det vore häftigt att boxa mot honom, och besegra honom, till och med att bara få chansen mot honom. Han är fortfarande en av de bästa boxarna i världen, en levande legend.”

Hopkins möter Sergei Kovalev i november i ett titelenande mellan WBA/IBF & WBO-VM. Skoglund kommer att följa den matchen intensivt. En seger över ingalunda lättslagne Abatangelo på lördagen placerar honom i utmanarlistan.
”Jag hoppas verkligen att Hopkins håller sig kvar och att ingen annan hinner före mig att slå honom, men han visade med segern över Beibut Shumenov i april hur svårslagen han är. Men han är inom räckhåll – jag vill ha honom!”

På den stora showen i Köpenhamn boxar också Klara Svensson (13-0/5 KO) mot Marie Riederer (15-1-1/10 KO) om WBC:s interim-titel i lätt weltervikt, och med på programmet är också Adrian Granat (4-0/4 KO), som här får ta sig an veteranen Tomas Mrazek (9-47-6/5 KO).
Den andra huvudmatchen, vid Skoglunds sida, är damboxningens stora drottning Cecilia Braekhus (25-0/7 KO) i det slutgiltiga titelenandet mot Ivan Habazin (13-1/5 KO) – med WBA/WBC/WBO-titlarna vs IBF-titeln .. rubbet står på spel, för första gången i damboxningens historia!

Denna veckan är pressträffar med inblandade boxare i Köpenhamn och i Malmö – nu på torsdag är det således pressmöte på Casino Cosmopol i Malmö kl 12 med Skoglund och Svensson, speciellt för svenska media.