SKOGLUND OCH SHALA MÖTTES I STOCKHOLM

dec 07, 2016
boXning

img_1730Erik Skoglund och Timy Shala möttes för första gången öga mot öga vid Viasats pressmöte på Ringvägen i Stockholm igår, och det blev ett närmast kamratligt möte – vi har ju upplevt en del stormiga dylika pressmöten inte minst senast mot sydafrikanen Ryno Liebenberg – där de två jämförde sina liknande boxningsstilar, och då Shala fick problem med en fråga från Magnus Dahlborn ryckte Skoglund in, växlade till felfri tyska och hjälpte motståndaren med svaret ..!
Matchen på fredag i Rosvalla Arena i Nyköping gäller WBA International titel, men har en långt mer avgörande betydelse. Segraren kommer att nomineras till nästa utmanare mot WBA/regular VM och Champion Nathan Cleverly. Skoglund har ju, i händelse av seger, ett guldläge då han dessutom är officiell utmanare om EM-titeln och nämns som kandidat för ett VM-kval mot Artur Beterbiev, det senare ännu blott en plan. Men det understryker hur mycket som står på spel i fredagens match.
Detta första möte, helt i avsaknad av ’trashtalk’ – ”vi är motståndare, inte fiender” – gav dock de två möjligheten att syna varann lite närmare. Idag, onsdag, tränar båda, var för sig givetvis, i Elixir Fitness center i Nyköping, vid en s k öppen träning med media på plats och också nyfikna åskådare kan komma till. Erik visar sig då officiellt med sitt nya hörn-team, lett av pappa Johan med broder Marcus som andresekond och konditions-coach David Wahlgren som tredje man i hörnan.