SKOGLUND OM OPERATION & VILA

feb 10, 2015
admin

 

Nyhetsbils_226_Skogund_ErikErik Skoglund opererades i förra veckan (onsdag 5/2) för en förskjuten disk i ryggslutet och allt rapporterades gått väl. Han har nu gjort ett uttalande till media, där han från hemmet i Nyköping klargör sin situation:

”Operationen gick bra. Min läkare Gunnar Nyberg var mycket nöjd med resultatet och sade att det inte kunde ha gått bättre! För tillfället går det inte att säga riktigt hur länge jag kommer att vara borta från ringen. Allt beror på hur min kropp klarar rehabiliteringen, men det borde gå på under sex månader. Jag är redan uppe och går, men det är i stort sett allt jag får göra. Jag skall börja med lite lättare övningar nästa vecka, bara för att få igång musklerna, men jag måste vara ytterst försiktig första månaden. Jag kan inte riskera att trycka på för hårt och orsaka mer skada. Jag måste ta det långsamt, steg för steg. Om allt går bra, vilket jag tror det gör, så kan jag träna fullt ut om fyra månader. Då kan jag använda sommaren till att köra hårt och komma i bättre form än jag till och med var före skadan. Boxning är mitt liv, så det här kommer att bli jobbigt, men jag har ett starkt stöd i min familj och mina vänner och promotor Team Sauerland. Jag lovar att jag skall vända detta till något positivt och komma tillbaka starkare än nånsin!”